Joker'in Açılış Haftası İçin Dudak Uçuklatan Gişe Tahminleri

53
14
2
1
1
Bu senenin en çok beklenen filmlerinden bir tanesi olan Todd Phillips’in yönettiği Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı Joker filminin yaş sınırlaması olmasına rağmen oldukça iyi bir gişe başarısı elde edeceği düşünülüyor.

Warner Bros. ve DC’nin +18 yaş sınırına sahip olan filmi Joker’in ilk resmi ön sürüm izlenimleri oldukça başarılı gibi görünüyor. Geçtiğimiz iki haftada Venedik ve Toronto’da oldukça olumlu eleştirilerle karşılaşan ve Golden Lion (Altın Aslan) ödülünü alan filmin açılışına dair ilk belirtiler 55 milyon dolar bandında olacağı yönündeydi ancak görünüşe göre 90 milyon dolar olma yolunda ilerliyor. Bu gelirlerin dünya geneli açılış haftası değil sadece ABD içindeki açılış haftası hasılatları olduğunu da hatırlatalım.

Bu tahminler, sadece ABD'de 91 milyon dolarlık bir açılış yapan It Chapter Two ile neredeyse kafa kafaya bir rakam olacağını gösteriyor. Ayrıca Ekim ayı rekorunu 80 milyon dolar ile elinde bulunduran Sony’nin Venom’undan alacağı anlamına da geliyor. Film, It Chapter Two’nun 91 milyon dolarlık açılışının üstüne çıkması durumunda WB’nin bu seneki en büyük açılış haftasına sahip olacağı ve Eylül/Ekim açılışında ise 123 milyon dolarlık açılış haftası hasılatı elde eden It’in hemen altına yerleşeceği anlamına geliyor.

Warner Bros. ve yaş sınırı içeren filmler

Joker

Tabii önümüzdeki üç hafta içerisinde iyi ya da kötü yönde bazı değişiklikler yaşanabilir ancak Warner Bros.’un daha önce +18 yaş sınırı olan filmlerdeki başarısı düşünülürse gişede umut yüksek diyebiliriz. Şirket daha önce The Matrix Reloaded (2003’te 91 milyon dolar), 300 (2007’de 70 milyon dolar), Watchmen (2009’da 55 milyon dolar), The Hangover (2009’da 44 milyon dolar), Magic Mike (2012’de 39 milyon dolar), American Sniper (2015’te 89 milyon dolar) gibi yaş sınırına rağmen oldukça iyi açılışlar yapan filmleri vizyona sokmuştu.

Joker’ın tıpkı Deadpool gibi bol aksiyon, eğlence vaat etmediğini veya Logan gibi gerilimli bir aksiyon sunmayacağını düşünürsek gişe konusu pek de beklendiğini gibi çıkmayabilir. Ancak film, kendisini Oscar yarışı içerisinde bulursa bu ekstra bir dayanak sağlayabilir.

Warner Bros. ve DC filmlerine son yıllarda gelen eleştiriler genellikle olumsuz olsa da gişede bir şekilde belli bir başarıya ulaşmayı başarıyorlar. Dolayısıyla Joker’in de Warner Bros.’un bu sene en çok gişe hasılatı elde eden birinci ya da ikinci filmi olması işten bile değil.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2019/09/12/joker-aquaman-wonder-woman-batman-v-superman-dc-films-venom-deadpool-logan-oscars-box-office/#4be53e926cfc
53
14
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
53
14
2
1
1