El Yapımı Elektrikli Spor Otomobil 'Karma Revero GTS' Tanıtıldı

11
3
0
0
0
Karmo Revero GTS, daha önce daha önce tanıtılan Revero GT'nin yenilenen versiyonu olarak LA Auto Show'da tanıtıldı. Revero GTS, performans özellikleri ve yükselen menziliyle dikkat çekiyor.

Öncelikle otomobilin adı artık Fisker Karma değil yalnızca Karma ve Karma artık sadece otomobilin değil şirketin de adı oldu. Dolayısıyla otomobilin adı, Karma Revero olarak değişime uğradı. Revero GT daha önce Çin'de gerçekleşen Auto Shanghai fuarında ortaya çıktı ve şimdi de LA Auto Show'da daha güçlü versiyonu Revero GTS ile geri döndü.

Karma'nın CEO'su Dr. Lance Zhou, "Karma Revero GTS, lüks elektrikli aracımız Revero GT'nin başarısını devam ettirecek. GTS, otomobil tutkunları için artan ürün yelpazemize çeşitlilik katan, gelişmiş bir performans sunuyor. Tüm araçlarımız Güney Kaliforniya'daki 100 milyon dolarlık Karma Yenilik ve Kişiselleştirme Merkezi'mizde elle üretilmekte olup, müşterilere kişiselleştirme konusunda en üst düzey hizmet vermektedir" sözleriyle yeni lüks aracı tanıttı.

karma revero gts

Peki Karma Revero GTS'i GT modelinden ayıran farklar neler? GTS, 0'dan 100 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşarak yaklaşık yarım saniye daha erken ulaşıyor. Karma Revero GTS, elektronik olarak sınırlandırılmış en yüksek 209 km/s hıza çıkabiliyor. Karma'nın çift elektrik motoru, bataryalardaki DC gücü, AC güce çeviren dahili eviricilere sahip. Yeni tek vitesli şanzıman gücü arttırarak, tork vektör sistemi en iyi performansa ulaştırıyor.

Artan güç, menzili de önemli ölçüde artırıyor. Revero GTS, elektrik üretmek için BMW kaynaklı 3 silindirli motoru kullanıyor ve 380 mil (yaklaşık 611 km) yol kat edebiliyor. Otomobilin yükseltilmiş bataryası, tamamen şarj edildiğinde motor devreye girmeden 80 mil (yaklaşık 128 km) gidebilmesini sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra Revero GT ile aynı olan 536 beygir gücü, GTS’te daha etkileyici performans geliştirmeleri sağlıyor.

karma revero gts

Revero'nun yeniden tasarlanan gövde panelleri sedanı daha şık bir görünüme kavuşturuyor. Yenilenen iç mekan tasarımı yeni koltukların yanı sıra, kör nokta izleme ve trafik tespiti gibi güvenlik sistemleri de dahil olmak üzere yeni teknolojiler barındırıyor.

Yeni teknoloji geliştirmeleri Karma'nın kablosuz olarak güncellenmesine izin veriyor ve yeni bir stereo sistemi sunuyor. Karma, yeni Revero GTS'in üretiminin 2020'nin ilk çeyreğinde başlayacağını belirterek, otomobili 149.950 dolardan ön siparişle satışa sundu.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/383268/karma-revero-gts-debuts/
11
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
0
0
0