Macaristan GP'de Kaoslu Yarışın Galibi Sürpriz Bir İsim Oldu

19
7
6
1
0
Formula 1'de sezon arası öncesinde yapılan son yarış olan Macaristan GP oldukça kaotik şekilde başlarken, yarışın galibi ise Esteban Ocon oldu.

Motorsporlarının zirvesi olan Formula 1'de araçlar bir kez daha piste çıkarken, daha önce de hafızalara kazınan anlara ev sahipliği yapmış olan Macaristan'daki Hungaroring, sezon arası öncesinde Macaristan GP'ye sahne oldu.

Çekişmenin doruğa çıkması beklenen yarışta daha ilk turdan arabalar birbirlerine girdi. Hafif yağmur altında başlayan yarışta, daha kalkışta beş pilot yarış dışı kaldı. Valtteri Bottas hem Norris'e hem Perez'e çarparak iki pilotun da yarışının sona ermesine neden oldu. Ayrıca Stroll de Leclerc ile çarpıştı ve iki isim de yarış dışında kaldı.

Pit alanına yarış

alpine

Yarışa araçlar yeşil şeritli hafif yağmur lastikleriyle başlamıştı. Sonrasında oldukça ilginç bir başlangıç gördük. Lastik değiştirmek için pite girmeyen Lewis Hamilton tek başına start aldı. Diğer pilotlar ise lastik değiştirdikleri için pitten başladı. 

Formula 1'in belki de en talihsiz isimlerinden olan George Russell, ilk defa Williams ile yarış liderliğine yükselmeye hazırlanmış olsa da sonrasında aracındaki sorun nedeniyle bu fırsatı da kaçırdı. Hamilton pitten 14. sıradan çıkarken Ocon liderliğe yükseldi.

İkinci startta Haas takımından Mazepin de yarış dışında kaldı. Pit alanında Raikkonen ile temas eden Rus pilot yarışa devam edemedi. Sonrasında ise bir süre şampiyonluğun en büyük iki adayı Hamilton ve Verstappen'i 10. sıraya erişmek için mücadele ederken izledik. 

Hamilton pitte geçti

ocon

Rakibinden önce pite giren Lewis Hamilton, bu sayede hem Verstappen hem de Ricciardo'yu geride bırakmayı başardı. Sonrasında da temiz hava ve taze lastikler sayesinde hızla yükselmeye başladı. Verstappen ile hasarlı aracı ile Ricciardo'nun arkasında kaldı.

İkinci pit stoptan sonra önündeki pilotlarla arasındaki farkı hızla kapatsa da eski takım arkadaşı Fernando Alonso'yu uzun bir süre geçmeyi başaramadı. 65. turda Alonso'yu geçen 7 defa dünya şampiyonu pilot, liderlik için mücadele etme şansını kaybetti. 

Macaristan GP'de yarışın kazananı Esteban Ocon oldu ve böylece Fransız pilot ilk zaferine de ulaşmayı başardı. Sebastian Vettel 2., Hamilton ise 3. sırayı aldı. 

19
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
7
6
1
0