Marvel Sinematik Evreni'nde Gördüğümüz ve Gerçek Hayatta Ziyaret Edilebilen 15 Yer

38
5
3
2
1
Marvel sinematik evreninde gördüğümüz birçok yer CGI ile yaratılmış olsa da gerçek dünyadaki yerler de zaman zaman filmlerde kendine yer buluyor. Çeşitli Marvel filmlerinde gördüğümüz ve gerçek hayatta da ziyaret edilebilen; kimisi doğal kimisi insan yapımı mekanları inceliyoruz.

Bünyesinde Iron Man, Captain America, Hulk gibi efsane süper kahramanları barındıran Marvel sinematik evreninin birbiriyle ilişkili filmler serisi 2008 yılında Iron Man ile başladı.

Eğer Marvel sinematik evrenindeki olayları takip etmek istiyorsanız Marvel filmlerini çıkış tarihlerine göre izlememeniz lazım. Çünkü kronolojik değiller. Aşağıdaki listede olayların oluş sırasına göre Marvel filmlerini bulabilirsiniz. Evet Marvel sinematik evreni 2008 yılında Iron Man ile başladı ama izlenmesi gereken ilk film 2011’de çıkan Captain America: The First Avenger. Bu film, Iron Man’den onlarca yıl önce 1942’de başlıyor.

Olayları kronolojik olarak takip etmek isteyenler için Marvel filmlerini izleme sıralaması:

  • Captain America: The First Avenger (2011)
  • Captain Marvel (2019)
  • Iron Man (2008)
  • Iron Man 2 (2010)
  • The Incredible Hulk (2008)
  • Thor (2011)
  • The Avengers (2012)
  • Iron Man 3 (2013)
  • Thor: The Dark World (2013)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Guardians of the Galaxy (2014)
  • Guardians of the Galaxy Vol 2 (2017)
  • The Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Ant-Man (2015)
  • Captain America: Civil War (2016)
  • Spiderman: Homecoming (2017)
  • Doctor Strange (2016)
  • Black Panther (2018)
  • Thor: Ragnarok (2017)
  • Ant-Man and the Wasp (2018)
  • Black Widow (2021)
  • Avengers: Infinity War (2018)
  • Avengers: Endgame (2019)
  • Spiderman: Far From Home (2019)

Dünyanın en popüler süper kahraman evreni olan Marvel evreninde gördüğümüz yerler fantastik olsa da aslında filmlerde geçen yerlerden birçoğunu gerçek hayatta ziyaret etmek mümkün. Kimisi tam bir doğa harikası, kimisi ise kendi halinde küçük bir restoran olan bu yerleri sizler için derledik.

Black Panther filminde gördüğümüz Warrior Falls şelaleleri

iguazu şelalesi

Bildiğiniz gibi eğer Wakanda’nın yeni kralı olmak istiyorsanız kralla Warrior Falls’ta dövüş ritüeli yapmanız gerekiyor. Black Panther filminin Warrior Falls sahnelerinin yakın çekimleri ve aksiyon sahneleri Atlanta’da stüdyoda yapılmış olsa da geniş çekimler Arjantin ve Brezilya sınırında yer alan Iguazu Şelale’sinde gerçekleştirildi.

The Incredible Hulk filmindeki Culver Üniversitesi

culver üni

The Incredible Hulk filminde Edward Norton tarafından canlandırılan Bruce Banner karakteri, Virginia’daki Culver Üniversitesi’nde çalışan bir nükleer fizikçi ve biyokimyagerdir. Filmde geçen bu hayali mekan için Toronto Üniversitesi’nin kampüsü ile Morningside Park adlı park kullanılmış. General “Yıldırım” Ross’un Hulk’a saldırdığı sahnelerin büyük kısmı bu parkta çekildi.

Iron Man 2 filminde gördüğümüz Randy’s Donuts dükkanı

Iron Man 2 filminde Tony Stark’ın bir donut dükkanının tepesindeki devasa donut heykelinin içinde donut yediği sahneyi hatırladınız mı? Nick Fury kendisiyle Avengers Initiative (Yenilmezler Girişimi) için konuşmaya geldiğinde Tony Stark’ın oturduğu yer, Randy’s Donuts adlı dükkan. Bu dükkan gerçekte Kaliforniya’da yer alıyor. Sahnede gördüğümüz iç mekan ise Randy’s Donuts’ın 30 kilometre kadar uzağında Playa del Rey’de yer alan Yum Yum Donuts adlı başka bir dükkan.

Bu filmde dış kısmını gördüğümüz Randy’s Donuts bundan önce Get Shorty (1995), Crocodile Dundee in Los Angeles (2001) ve Earth Girls Are Easy (1988) gibi başka birçok filmde daha görünmüştü.

The Avengers’ta Loki’nin konuşma yaptığı yer

The Avengers filminde Loki Almanya’dayken insanlık hakkında heyecanlandırıcı bir konuşma yapıyor. Loki’nin konuşma yaptığı yer gerçek hayatta Cleveland/Ohio’daki Public Square. Hatta arka planda şehrin ikonik yapılarından Terminal Tower görülüyor.

Thor: The Dark World filmindeki Old Royal Navy College

old royal navy

Thor: The Dark World fikminde Thor ile Kara Elf Malakith arasında geçen ikonik dövüş, Londra’daki Thames Nehri’nin güney kıyısında yer alan Old Royal Naval College’da geçiyor. Popülerliği ve sinematik görüşünü sebebiyle Old Royal Naval College daha önce Cinderella (2015), Skyfall (2012), The King’s Speech (2010) ve Netflix’in The Crown adlı yapımında da kullanılmıştı.

Ant-Man filmindeki Milgrom Oteli

milgrom oteli
Ant-Man filminde hapishaneden çıktıktan sonra Scott Lang, eski hücre arkadaşı Luis’in Milgrom Hotel’deki dairesine taşınır. Filmde görülen bu bina, gerçekte San Francisco’daki tarihi Riviera Hotel. 1907 yılında lüks otel olarak inşa edilen Riviera Hotel, bugünlerde düşük gelirli kişilerin oturduğu bir yer konumunda.

Captain America: Civil War filmindeki havaalanı

leipzig

Captain America: Civil War filminde Iron Man takımı ile Captain America takımı arasında yaşanan epik karşılaşma, Almanya’daki Leipzig/Halle havaalanında geçiyor. Bu havaalanı daha önce Flightpan (2005) ve Unknown (2011) gibi filmlerde de kullanılmıştı.

Thor: Ragnarok filmindeki Asgard ormanları

asgard

Thor: Ragnarok filminde Heimdall, dağlardaki bir tapınağı bulmak için büyük bir mülteci grubunu Asgard ormanlarından geçirir. Asgard ormanlarını ve şelaleleri gördüğümüz yerler gerçek hayatta Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Tamborine Ulusal Parkı ile Cedar Creek Şelaleleri.

Iron Man 3’teki Neptune’s Net adlı restoran

neptune

Iron Man 3 filminde Tony Stark Neptune’s Net adlı deniz ürünleri restoranında hayranlarına imzalı fotoğraf dağıtırken panik atak geçirmeye başlar. Neptune’s Net, Kaliforniya’nın Malibu eyaletinde otobanda yer alıyor. Filmin yapımcıları, çekimler esnasında o mekanı kapatmak çok pahalıya patlar diye çekimleri Florida’daki Dania Beach Bar & Grill adlı restoranda yapmaya karar vermiş.

Captain America: The Winter Soldier filmindeki AVM

avm

Captain America: The Winter Soldier filminde Captain America ile Black Widow, HYDRA askerlerinden kaçmak için bir AVM’ye girer. Girdikleri AVM, gerçek hayatta ABD’deki Ohio eyaletinin Cleveland kentindeki Tower City Center adlı AVM.

Avengers: Age of Ultron filmindeki HYDRA üssü

fort bard

Avengers: Age of Ultron filminin başlangıcında, kahramanlarımız Marvel evrenindeki Sokovia adlı hayali ülkede yer alan HYDRA araştırma üssüne girebilmek için bir ormandan geçmek zorunda kalır. Bu araştırma üssünün dış kısmı için İtalya’daki Fort Bard adlı kale kullanılırken iç mekan çekimleri İngiltere’deki Dover Kalesi’nde yapıldı.

The Avengers filmindeki şavurma lokantası

The Avengers filminde Iron Man’in “şurada bir şavurma lokantası var, hiç denemedim ben” dediği sahneyi hatırlıyor musunuz? Filmin sonunda jenerik sonrasında gördüğümüz sahnede, süper kahramanlarımız yorgun argın şekilde yemeklerini yiyip bitirmiş oluyor. O lokanta, Los Angeles’taki Shalom Grill adlı mekan.

Black Panther filminde Erik Killmonger’ı ilk gördüğümüz yer

erik killmonger

Black Panther filminde Erik Killmonger, Büyük Britanya Müzesi’nde sergilenen Afrika sanatı ve el yapımı eserleri sergisindeki parçaları incelerken görülüyor. O müze için İngiltere’ye gitmek yerine filmin yapımcıları ABD’nin Atlanta kentindeki Yüksek Sanat Müzesi’nde çekim yapmayı tercih etmiş.

Spider-Man: Homecoming filmindeki lise

homecomeing

Spider-Man: Homecoming filminde Peter Parker’ın Midtown Lisesi adlı hayalî lisesi için gerçek hayatta New York/Brooklyn’de yer alan Franklin K. Lane Lisesi ile Georgia/Atlanta’daki Henry W. Grady Lisesi kullanılmış.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 filminde

dairy

Guardians of the Galaxy Vol. 2 filminin başlangıcında Meredith Quill ve Ego’nun Missouri’deki Dairy Queen dükkanına gidiyor. Dairy Queen dükkanı, gerçek hayatta Georgia eyaletinin Stone Mountain şehrindeki BB’s Café adlı restoran.

Kaynak : https://www.mentalfloss.com/article/541194/21-marvel-cinematic-universe-movie-locations-visit-real-life
38
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
5
3
2
1