MEB’den Açıklama: Okullar Ne Zaman Açılacak?

459
42
25
20
16
Koronavirüs pandemisi eğitim öğretim takvimini de olumsuz yönde etkilemişti. 2020-2021 döneminde okulların ne zaman ders başı yapacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs pandemisi sürecinde eğitimle ilgili kararlar için sürekli olarak açıklamalar yapmış ve öğrencilere yol göstermişti. Bakan Selçuk CNN Türk’te yayınlanan “Tarafsız Bölge” adlı programa katıldı.

Programda Milli Eğitim Bakanı’na pandemi sürecinde eğitim öğretim de dahil olmak üzere pek çok alandaki fikirleri soruldu. Ahmet Hakan’ın sorularına cevap veren bakan, verdikleri kararların ciddiyetinin farkında olduklarını ifade etti.

Okullar 31 Ağustos’ta açılıyor

ziya selçuk

Ahmet Hakan’dan gelen 31 Ağustos’ta okulların açılıp açılmayacağı yönündeki bir soruya yanıt veren Selçuk, "Onun hazırlığını yapıyoruz ve ona hazırız. Çok net." dedi. LGS öncesinde vaka sayısında patlama olacağı yönündeki söylemleri de hatırlatan Selçuk, patlama olmadığını söyledi.

Sınavla ilgili açıklama da yapan Bakan, "Sadece 1 çocuğumuzda vaka tespit edildi. Sistem o kadar iyi çalışıyor ki öğleden sonra testi yapılan çocuğun sabah saat 10.00'da bilgisayara sonucu düşüyor. Saat 10.00'i 5 geçe Sağlık Bakanlığından bizi arıyorlar. Tek bir çocukla ilgili. Biz hemen tedbirimizi aldık, birinci oturum biter bitmez." dedi.

4 farklı senaryo mevcut

okul

Milli Eğitim Bakanı, pandemi sürecinde eğitimin nasıl ilerleyeceğine dair 4 farklı senaryoları olduğunu da ifade etti. Bu senaryoların ilkinde okullar, herhangi bir kısıtlama olmaksızın açık olarak kabul ediliyor. İkinci senaryoda ise okulların tamamen kapalı olduğu durumda ne yapılacağı üzerinde duruluyor. 

Üçüncü ve bakanın tabiriyle “Seyreltilmiş” senaryoda okullar belli günlerde açık oluyor, sınıf mevcudu farklı günlerde okula geliyor. Derslerin bir kısmı çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. Bu senaryoda müfredatın seyreltilmesi de söz konusu.

Dördüncü senaryoda ise yalnızca riskli illerde önlemler alınıp, geri kalan illerde kısıtlama olmaksızın eğitime devam edilmesi halinde yapılacaklar ele alınıyor. Bakan Selçuk,  "Bu kesinleşmiş bir şey değil, bu bir senaryo. Biz her duruma hazırlıklıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine toplanacak, bütün bakanlıklar nasıl bu meseleye dört elle sahip çıkıyorsa Milli Eğitim de çıkıyor. Cumhurbaşkanımız bütün verileri gördükten sonra Kabine'de yaptığı tartışmalarla istişarelerle ortaya bir karar çıkıyor. Bu kararı biz toplumla 'Şunu yapacağız.' diye paylaşacağız, zamanı gelince." ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/galeri-liseler-ne-zaman-aciliyor-iste-mebin-aciklamasi-41578487/3
459
42
25
20
16
Emoji İle Tepki Ver
459
42
25
20
16