Mercedes-Benz, Tamamen Elektrikli Araç Üretimine Geçeceği Tarihi Açıkladı

57
11
6
3
2
Alman otomobil devi Mercedes-Benz, elektrikli otomobil üretimine 40 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Üretici, tesislerinin tamamen elektrikli araç üretimine geçeceği tarihi de açıkladı.

Her ne kadar ülkemizde fazla yaygınlaşmamış olsa da elektrikli araçlar tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Trafikteki elektrikli araçların artışı, şarj istasyonlarının artışını da beraberinde getiriyor. Domino taşı misali yaşanan bu gelişimin hatırı sayılır bir noktaya gelmesi içinse muhtemelen en az 10 yıl gerekiyor.

Trendin gerisinde kalmayan Alman otomobil devi Mercedes-Daimler de 2022-2030 yılları arasında elektrikli otomobil araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına 40 milyar euro yatırım yapacağını duyurdu. Belirtilen sürenin sonunda üretici, elektrikli otomobil endüstrisine tam geçiş yapacak. Mercedes, fosil yakıtlı araç satışının bitişine ilişkin ise herhangi bir tarih vermiş değil.

2025’te tüm Mercedes’ler elektrikli veya hibrit olacak

mercedes benz eqc

Şirket yönetiminin perşembe günü yaptığı açıklamada, iş birliği yapılan diğer firmalarla birlikte bu kapsamda 8 farklı batarya üretim tesisi kurulacağı ve 2025 yılı itibarıyla Mercedes üretimi tüm araçların yüzde 100 elektrikli ya da hibrit olacağı açıklandı.

Mercedes İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ola Kallenius, yüzde 100 elektrikli araç üretimine ne zaman geçileceğine yönelik tartışmaların yersiz olduğunu ifade ederek “Asıl mesele, elektrikli araçların üretimiyle ilgili süreçtir. Şu anda bu süreci hızlandırmaya odaklanmış durumdayız" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda kıta sınırları içerisinde 2035 yılına kadar dizel ve benzinli araçların kullanımını yasaklayacağını açıklamıştı. Mercedes-Daimler'in duyurusunun da bu açıklamanın üzerine gelmesi dikkat çekti.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2021/07/22/mercedes-elektrikli-araclara-40-milyar-dolar-yat-r-m-yapacak-2030-da-tam-gecis-tamamlanaca
57
11
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
57
11
6
3
2