Mercedes'in 'Elektrikli Tank' Gibi Görünen Yeni G-Serisi Eylül Ayında Tanıtılabilir

17
4
3
1
0
Almanya merkezli Mbpassion, Mercedes ile ilgili çok çarpıcı bir iddia dile getirdi. Yapılan açıklamalara göre Mercedes'in elektrikli G-Serisi SUV modeli, eylül ayında düzenlenecek IAA kapsamında tanıtılacak.

Alman otomobil devi Mercedes'in çatı şirketi Daimler AG'nin CEO'su Ola Kallenius, 2019 yılında yaptığı bir açıklama ile Mercedes'in elektrik motorlu G-Serisi SUV üreteceğini açıklamıştı. Bu aracın birkaç yıl içerisinde geleceğini söyleyen Kallenius, 2020 yılında da bu sözlerini bir kez daha hatırlatmıştı. Yaşanan son gelişmeler, Mercedes'in elektrikli off-road arabasının artık çok yakında olabileceğini düşündürüyor.

Mercedes'le ilgili paylaştığı bilgilerle bilinen Mbpassion tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre otomobil devi, elektrik motorlu G-Serisi projesinin sonuna gelmiş durumda. Hatta şirket, yeni SUV modelini eylül ayında Münih'te gerçekleştirilecek IAA etkinlikleri kapsamında tanıtmayı planlıyor. Mbpassion'a göre bu tanıtımda, sessiz G-Serisi'nin bir prototipini de görme imkanı yakalayacağız.

Mercedes, elektrikli dev tanıtacak

Mercedes G-Serisi

Mercedes'in yaklaşmakta olduğu bilinen elektrik motorlu dev SUV'uyla ilgili netleşmiş bir teknik özellik henüz yok. Ancak bu aracın off-road için de kullanıldığını düşünecek olursak, 4x4 sisteminin varlığından söz edebiliriz. Bu da elektrikli G-Serisi'nde bir çift elektrik motoru olacağı anlamına geliyor. Ancak bu noktada bazı iddialar da yok değil.

mercedes g-serisi

İddialara göre çift elektrik motoru ile en az 500 kilometre menzil sunacak bir batarya sistemi, yeni G-Serisi'ni hayli ağırlaştıracak. Hatta zaten mevcut durumda bile 2.500 kilogram civarında olan SUV'un elektrik motorlu versiyonunun 3 tona ulaşacağı ifade ediliyor.

mercedes g-serisi içi

Bunun da daha fazla güce ihtiyaç duyacağı, aracın en az 500 beygir gücünde olacağına inanılıyor. Tüm bu iddialar, eylül ayında netleşebilir...

Kaynak : https://www.motor1.com/news/521003/mercedes-eqg-iaa-munich-2021/
17
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
1
0