Metro Exodus’un Yeni İndirilebilir İçeriği, Işın İzlemeyi Bambaşka Seviyeye Çıkarıyor (Video)

37
2
0
0
0
4A Games’in popüler oyunu Metro Exodus, yavaş yavaş genişliyor. Metro Exodus: The Two Colonels adlı DLC’sinin ilk parçasını yayınladı. Yeni içerikle ilgili ilk göze çarpan şey, oyunun ışın izleme teknolojisini yeni bir seviyeye çıkarması oldu.

Son dönemde gelişen teknoloji, beraberinde yepyeni bir görüntü teknolojisi olan ışın izleme teknolojisini de getirdi. Bu teknolojide ışık tanımlanmıyor, onun yerine ışığın doğal kaynaktan gelmesi halinde nasıl yansıma yapacağı belirleniyor. Böylece daha gerçekçi, daha gelişmiş görüntüler ortaya çıkıyor. 

Metro Exodus’un yeni indirilebilir içeriği de konuyla ilgili olarak yeni görüntüler ortaya çıkarıyor. Metro deneyimini yeni bir serbest modla, yeni haritalar ve koridorlarla zenginleştiren oyun ek paket öncelikli olarak ise ışın izleme teknolojisindeki başarısıyla göze çarpıyor. 

metro exodus

Oyunun orijinal versiyonu da aynı özelliğe sahip ancak orada Güneş gibi doğal bir ışık kaynağı tarafından aydınlatan haritayı görüyorduk. Dış alanlarda sistem oldukça başarılı olsa da iç mekanlarda çok da müthiş değildi. Şimdi bu sorun da ortadan kaldırılmış oldu. 

Oyunda artık iç mekanlardaki ışık kaynakları, iç mekanları daha doğal şekilde aydınlatıyor. Böylece oyunun farklı ışıklandırma teknikleri arasında yaşanan geçiş farklılıkları ve doku bozulması ortadan kalkmış oldu. 

metro exodus

Ayrıca bu teknolojiye sahip olan oyunlar çok daha akışkan olabiliyor ve oyunların ambiyansı da çok daha hoş oluyor. Her ışık kaynağı kendi öz ışığına sahip oluyor. Oyun içi görüntülerin karşılaştırmasını aşağıda bulabilirsiniz. Bu da size bir fikir verecektir. 

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2019-metro-exodus-the-two-colonels-ray-tracing-killer-feature-emissives
37
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
2
0
0
0