Microsoft Flight Simulator'un 1982 Yılı Versiyonu Tarayıcı Üzerinden Oynanabilir

47
19
9
2
2
Bir yazılım mühendisi, Microsoft Flight Simulator 2020'yi oynayamayan oyunseverler için ilginç bir projeyi hayata geçirdi. Microsoft'un 1982 ile 1989 yılları arasında piyasaya sürdüğü simülasyon oyunlarını bir araya getiren mühendis, oyunların internet tarayıcısından deneyimlenmesini sağlıyor.

Havacılık tutkunu oyunseverler, şu sıralar ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yeni simülasyon oyunu Flight Simulator 2020 ile haşır neşirler. Gerçekçi yapısı ve grafikleriyle kendisine hayran bırakmayı başaran oyun, bugün pek çok oyunsever tarafından keşfedilmeye devam ediyor. Ancak bu oyuna erişebilmek için hem gerçekten de kaliteli bir bilgisayarınızın hem de iyi bir internet bağlantınızın olması gerekiyor.

Microsoft Flight Simulator efsanesi, 2020 yılında büyük bir popülariteye ulaşmış olsa da bu simülasyon oyununun geçmişi çok eskilere dayanıyor. Öyle ki Microsoft'un havacılık simülasyonu, ilk kez Apple II için 1979 yılında piyasaya sürülmüştü. "FS1 Flight Simulator" olarak isimlendirilen bu oyun, 1982 yılında da PC'ler için yeni bir devrin başladığını ortaya koymuştu. Şimdiyse bir yazılım mühendisi, orijinal Flight Simulator'ü internet tarayıcınızdan oynamanızı sağlayacak bir projeyi hayata geçirdi.

1982 yapımı orijinal Flight Simulator, internet tarayıcınızda işte böyle görünüyor

Microsoft Flight Simulator

Sebastian Macke isimli bir yazılım mühendisi, Flight Simulator 2020'yi oynayamayan havacılık tutkunları için farklı bir tutum sergiledi. Havacılık tutkunlarının bu oyunun eski sürümlerini denemelerini isteyen mühendis, Github üzerinden bir proje oluşturdu. Oluşturulan proje, 1982 ile 1989 yılları arasında piyasaya sürülen Flight Simulator'leri oynayabilmenize imkan sağlıyor.

Açık konuşmak gerekirse Flight Simulator 2020'nin gerçekçi yapısı ve kendine hayran bırakan grafik özelliklerinden sonra, tarayıcınızda oynayabileceğiniz Flight Simulator'ler sizi pek de memnun etmeyecek. Ayrıca açık konuşmak gerekirse internet tarayıcınız üzerindeki Flight Simulator'un kontrol hassasiyeti de pekiyi durumda değil. Ancak tüm bunlara razıysanız, burada bulunan bağlantıyı kullanarak Flight Simulator 2020'nin bu günlere nasıl geldiğini açıkça görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/3572615/cant-run-microsoft-flight-simulator-2020-play-the-1982-version-in-your-browser.html
47
19
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
47
19
9
2
2