New York Otomobil Fuarı'nda Sergilenen 2019 Model 10 Harika Otomobil

57
10
2
2
1
Yılın en önemli fuarlarından biri olan New York Otomobil Fuarı, 19 Nisan günü ziyaretçilerine kapılarını açtı. Konsept araçların yanı sıra 2020 model otomobillerin de görücüye çıktığı fuarda öne çıkan otomobillere gelin birlikte göz atalım.

New York Otomobil Fuarı'nın basın tanıtım günlerinde düzenlenen lansmanlarla yeni araçlarını tanıtan dev markalar, 2020 yılına güçlü bir giriş yapabilmek için birçok yenilikle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Performans ve tasarım iyileştirmeleri yapılmış yeni model araçlara ek olarak konsept otomobilleriyle de dikkat çeken üreticiler, sundukları özelliklerle adeta limitleri test ediyor.

Araç tanıtımlarının yanı sıra gelecek planlarını da gelen ziyaretçilerle paylaşan otomobil üreticileri; yalnızca bugünün değil, yarının otomobilleri hakkında da bilgileri bizlerle paylaşıyor. Mercedes-Benz, Kia, Hyundai gibi sektör devlerinin yanında Qiantu, Rivian gibi ülkemizde yaygın kullanıma sahip olmayan otomobil üreticilerinin yer aldığı fuarda öne çıkan otomobilleri gelin birlikte inceleyelim.

1. 2020 Kia Stinger GTS:

Kia Stinger’ın özel bir versiyonu olarak karşımıza çıkan 2020 Kia Stinger GTS, New York Otomobil Fuarı'nın en dikkat çeken otomobillerinden biri olmuş durumda. Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın 3,3 litrelik çift turbolu V6 motora sahip olduğunu açıkladığı araç, 365 beygir gücü ve 510 Nm tork üretebiliyor. Özel bir seri olduğu için yalnızca 800 adet üretilecek olan 2020 Kia Stinger GTS’in yurt dışında 44.000 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

2. Volkswagen Tarok Concept:

Volkswagen’ın 2018 yılının Kasım ayında düzenlenen Sao Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Tarok Concept’in New York Otomobil Fuarı’nda yer alması, Alman otomobil üreticisinin bu aracı ABD’de satışa çıkarma planının olmaması sebebiyle şaşırtıcı bir gelişmeydi. 1,4 litrelik TSI motoruyla 147 beygir gücüne ulaşabilen Tarok Concept, seri üretime alınması durumunda oldukça sevilen bir arazi aracı olabilir. Jetta konseptinden de izler taşıyan aracın, şirketin diğer konsept araçlarına göre üretime daha yakın olduğunu da ekleyelim.

3. 2020 Hyundai Sonata:

İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan ve fuarın en dikkat çeken araçlarından biri olan 2020 model Hyundai Sonata, ilk bakışta kendine hayran bırakan bir tasarıma sahip. Güney Koreli dev otomobil üreticisi Hyundai’nin 1,6 litrelik 4 silindirli bir motorla piyasaya süreceği otomobilinin 183 beygir gücü ve 264 Nm tork üretebildiği belirtiliyor. 2019’un sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen aracın satış fiyatı hakkında henüz net bir açıklama olmasa da aracın 23.500 dolardan başlayan fiyatlarla alıcı bulması bekleniyor.

4. Genesis Mint Concept:

Hyundai Motor Company'nin ürettiği lüks otomobillerle adından söz ettiren alt şirketi Genesis, şimdiden New York Otomobil Fuarı’nın en dikkat çeken markası olmayı başarmış görünüyor. Mint Concept adındaki konsept araçta tamamen elektrikle çalışan motorla 320 km menzil vadeden Genesis, dış tasarımı kadar iç tasarımıyla da ziyaretçileri adeta büyülüyor. Şehir içi kullanım için üretilmiş olan aracın yalnızca konsept olarak kalıp satışa çıkarılmayacak olması ise bu otomobil hakkındaki tek olumsuz detay olarak karşımıza çıkıyor.

5. 2020 Subaru Outback:

Japon otomobil üreticisi Subaru’nun geçtiğimiz Şubat ayında bu yıl geleceğini doğruladığı 6. nesil Outback, New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. 2020 model SUV, daha önceki Outback’lerde görmeye alışık olduğumuz tasarımdan çok sapmasa da iç ve dış tasarımdaki küçük değişikliklerin araca farklı bir hava kattığı görülüyor. 2,4 litrelik turbo şarjlı motoruyla 260 beygir gücü üretebilen 2020 Subaru Outback’in 2019’un sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

6. Qiantu K50:

Çinli otomobil üreticisi Qiantu Motor, New York Otomobil Fuarı’nda Qiantu K50 isimli elektrikli spor otomobiliyle öne çıkan markalardan biri olmayı başardı. 380 beygir gücü üretebilen elektrikli motoruyla saatte 200 km hız yapabilen Qiantu K50, tam dolu bir bataryayla 370 km menzil vadediyor. 2020 yılının başlarında piyasaya sürülecek olan aracın yaklaşık 110.000 dolardan satılması bekleniyor.

7. Lincoln Corsair:

ABD’li otomobil üreticisi Lincoln’ün yeniden yapılanma sürecindeki yeni araçlarından biri olan Corsair, New York Otomobil Fuarı’nda düzenlenen görkemli bir lansmanla tanıtıldı. Markanın MKC modelinin yerini alan Corsair, 2,0 litrelik 4 silindirli motoruyla 253 beygir gücü ve 373 Nm tork üretebiliyor. Kendi segmentindeki araçlardan farklı olarak 8,0 inç boyutunda bir ekrana sahip eğlence sistemi ve 12,3 inç boyutunda dijital gösterge paneli gibi özellikler sunarak öne çıkan Lincoln Corsair’ın bu yılın sonlarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

8. 2020 Mercedes-Benz GLS:

Mercedes-Benz'in 2020 yılı için tanıttığı serilerden biri olan yeni Mercedes-Benz GLS, iki farklı modelle birlikte New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. İç mekânda sunduğu lüksün yanı sıra performans anlamında da kullanıcılarını memnun etmesi beklenen serinin GLS 450 isimli modeli, 362 beygir gücü ve 500 Nm tork üretebilirken GLS 580 isimli modelin 483 beygir gücü ve 700 Nm tork üretebildiği açıklandı. Fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmayan araçların, 2019’un sonlarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

9. Rivian Electric SUV R1T:

Lincoln’den sonra listemizdeki ikinci ABD’li üretici olan Rivian, 2018’in sonlarına doğru duyurduğu elektrikli SUV aracı R1T’yi New York Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturdu. Elektrikli motoru ve bir tam dolu bataryasıyla 643 km’ye kadar menzil vadeden R1T, şirketin “Elektrikli Macera Araçları” olarak adlandırdığı serinin en ilgi çeken modeli olarak karşımıza çıkıyor. 2020 yılında piyasaya sürüleceği açıklanan R1T’nin fiyatı konusunda ise henüz bir açıklama yok.

10. Kia HabaNiro:

Otomobillerin teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak geliştiğini gösteren en bariz örneklerden biri olarak karşımıza çıkan Kia HabaNiro, tasarımıyla adeta uzaydan gelmiş hissi yaratıyor. Elektrikli motoruyla 483 km menzil vadeden araçta 5. seviye otonom sürüş, duygu tespit sistemi gibi fark yaratan özellikler kullanıcılara sunuluyor. Dış tasarımı kadar iç mekanıyla da dikkat çeken konsept otomobilin seri üretime alınıp alınmayacağı hakkında ne yazık ki henüz net bir bilgi yok.

New York Otomobil Fuarı’nın öne çıkan otomobillerini sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Listedeki araçlar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Otomobiller hakkındaki paylaşımlarımıza önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın :)

57
10
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
10
2
2
1