Nokia 7.2'nin Dairesel Kamera Tasarımı, Zeiss Tarafından Doğrulandı

6
5
1
1
1
HMD Global bünyesinde özellikle son dönemde çıkardığı telefonlarla dikkat çeken Nokia'nın yaklaşmakta olan yeni cihazı Nokia 7.2 hakkında sızdırılan bilgilerin ardı arkası kesilmiyor. Daha önce dairesel kamera tasarımı bir kılıf üreticisi tarafından ortaya çıkarılan Nokia 7.2 hakkında bugün Nokia'nın kamera konusunda ortaklık kurduğu şirket Zeiss'ten yen biri görüntü paylaşıldı. Paylaşılan görüntünün kısa bir süre sonra silinmesi ise kafaları karıştırdı.

Tanıtım tarihine kısa bir süre kalan Nokia 7.2'den sertifika başvuruları, kılıf üreticileri ve test sonuçları derken oldukça fazla sayıda sızıntı ortaya çıktı. Nokia 7.2 hakkında gelen son bilgi ise HMD Global'ın birlikte çalıştığı Zeiss'ten. Zeiss Group'un iletişim komitesi başkanı Joachim Kuss, daha önce hakkında iddiaların ortaya atıldığı dairesel kamera tasarımının görselini kendi Twitter hesabından paylaştı.

Kuss, basın mensuplarıyla yapılan görüşmenin ardından mobil fotoğrafçılıktaki gelişmelere dikkat çekerek paylaştığı gönderiyi ise kısa bir süre sonra sildi. Paylaşımın yanlışlıkla mı yapıldığı yoksa bir reklam çalışması mı olduğu bilinmezken tasarımın görselini kopyalayan Twitter kullanıcıları, görseli tüm dünyayla yeniden paylaştı.

İşte Nokia 7.2 kamera tasarımı:

nokia 7.2

Joachim Kuss'un paylaştığı fotoğraf, daha önceki birçok iddiayı da doğrular nitelikte. Bilindiği gibi daha önce Nokia 7.2'nin 48 MP'lik bir ana kameraya sahip olacağı ve buna ultra geniş açılı bir kameranın yanı sıra bir derinlik sensörünün eşlik edeceği belirtilmişti. Paylaşılan görsel de üçlü kamera tasarımını doğruluyor.

Daha önce 5 kameralı Nokia 9 PureView ile dikkatleri üzerine çeken şirketin bu tasarımı, belki de daha önceki cihazlarda tecrübe edilen yanlışları gidermek için bu şekilde tasarlanmıştır. Kamera modülünün daha yukarı kaydırıldığı ve böylece parmak izi tarayıcısının kullanıcıların konforu için doğru şekilde konumlandırıldığı düşünüldüğünde HMD Global'ın tasarımda geçmişteki tecrübelerini kullandığı aşikâr.

Son olarak cihaz hakkındaki ortaya çıkan diğer detaylara göz atalım. Nokia 7.2’nin önümüzdeki ay gerçekleşecek IFA 2019'da tanıtılması bekleniyor. Snapdragon 710 yonga seti ve 6 GB RAM'e sahip olması beklenen cihaz, 3.500 mAh batarya ve 6,2 inçlik bir ekranla piyasa sürülecek.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/nokia_72_round_camera_design_appears_in_live_photos-news-38800.php
6
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
5
1
1
1