Samsung, Galaxy S23'lerdeki Parmak İzi Okuyucusu Sorunu Hakkında Açıklama Yaptı

9
5
0
0
0
Bazı Galaxy S23 kullanıcıları, One UI 6.1 güncellemesinin ardından parmak izi okuyucusunun çalışmadığını bildirdi. Gelen bilgilere göre telefon açıldığında parmak izi animasyonu gözükmüyordu. Samsung'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Samsung, bundan birkaç gün önce çok beklenen One UI 6.1 güncellemesini kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni işletim sistemi sürümü, S23 serisi de dahil birçok cihaza yapay zekâ özellikleri Galaxy AI başta olmak üzere birçok yenilik getirdi. Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimler, şirketin güncelleme için biraz acele etmiş olabileceğini ortaya koydu.

Reddit üzerinden paylaşım yapan kullanıcılar, cihazlarındaki parmak izi tarayıcısında problem yaşadıklarını belirtti. Şikâyetlerin tamamı, Galaxy S23 serisi sahiplerinden geliyordu. Samsung da konu hakkında bir duyuru yaptı.

GÜNCELLEME: Samsung'dan konu hakkında açıklama geldi.

Samsung

Topluluk forumunda Samsung, parmak izi tarayıcısındaki problemin farkında olduklarını ve önümüzdeki süreçte yayımlanacak bir güncellemeyle sorunu çözmeyi hedeflediklerini duyurdu. Güncelleme için tam olarak bir tarih verilmedi. Fakat Nisan ayındaki güncellemeyle birlikte sorunun da ortadan kalkması bekleniyor.

"Ne olmuştu?" diye merak edenler için; Galaxy S23 sahipleri, parmak izi sensöründe problem yaşıyordu.

Buradan ulaşabileceğiniz şikâyetlere baktığımızda sorunun birkaç kişide değil, geniş çapta yaşandığını anlayabiliyoruz. Hatta S23 FE’de bile sorun yaşadığını söyleyenler mevcut. Kullanıcılar, One UI 6.1’den önce böyle bir şey yaşamadıklarını belirtiyor.

Yaşanan sorunu biraz açalım. Gelen bilgilere göre parmak izi tarama simgesi telefonun ekranında gözükmüyor. Kullanıcılar, cihazı güç tuşu veya çift tıklama ile açtıklarında bu ikon ile karşılaşmıyorlar. Durum böyle olunca özellik kullanılamaz hâle geliyor çünkü parmak izi tarayıcısı bu şekilde çalışmıyor. Boş ekrana koyduğunuzda da bir şey gerçekleşmiyor.

Yorumlarda parmağı kaldırıp beklendiğinde sorunun çözülebildiği ifade edildi. Bir kullanıcı ise parmak izi animasyonunu kapatmanın işe yaradığını aktardı. Ancak diğer kullanıcılar bu sinir bozucu sorunu yaşamaya devam etti.

Telefonun yavaş şarj olduğunu iddia edenler de var

Öte yandan bazı S23 ve Z Fold 5 kullanıcıları güncelleme ardından telefonun yavaş şarj olduğunu da iddia etti. Ancak bu sorunun One UI ile mi alakalı olduğu belli değil. Telefonların şarj hızı, farklı faktörlere dayanabiliyor. Örneğin pil seviyesi düşükken daha hızlı şarj oluyorlar, yüksekken yavaşlıyorlar. SamMobile tarafından yapılan testler de düşük şarjda cihazın hızlı şarj olduğunu ortaya koydu ve bunu destekledi. Yani şarj sorunu muhtemelen OneUI ile alakalı değil.

9
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
0
0
0