OPPO, Çektikçe Uzayan Ekrana Sahip Bir Telefon Geliştiriyor

31
9
6
1
0
OPPO, Çin Patent Ofisi'ne yeni bir ürün sundu. Patente göre OPPO, ekranı uzatılabilen bir telefon üzerinde çalışıyor. Normal koşullarda kare yapıda olan telefon, ekranı uzatıldığında yüzde 40 ekstra ekran alanına sahip oluyor. Patentin ürün haline gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Son dönemlerin popüler teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan OPPO'nun Çin Patent Ofisi'nden aldığı yeni bir patent ortaya çıktı. Patent verilerinde yer alan bilgilere göre OPPO, uzatılabilir ekranlı ilginç bir telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlginç detaylara sahip olan patent, OPPO'nun ilerleyen dönemlerde bugüne kadar görmediğimiz yapıda bir cihazla karşımıza çıkabileceğini gösteriyor.

Patentte yer alan görüntülere baktığımızda, OPPO'nun üzerinde çalıştığı yeni cihazın normal koşullarda geleneksel bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Ancak kullanıcı, bu telefonu çekerek uzatabiliyor. Üstelik bu uzatma işlemi, telefona yüzde 40 kadar ekstra ekran alanı sunuyor. Dilerseniz hemen, OPPO'nun Çin Patent Ofisi'nden aldığı yeni patentin nasıl göründüğüne yakından bakalım.

OPPO'nun üzerinde çalıştığı telefonun genel yapısı şöyle görünüyor

OPPO

OPPO'nun patent belgelerinde yer alan bilgilere göre bu akıllı telefon, genişletilmediğinde 1:1 en boy oranına sahip. Yani bu akıllı telefon, normal koşullarda kare şeklinde görünecek. Kullanıcı, ekranı uzattığındaysa daha büyük bir ekran kullanacak. Sizlere daha detaylı boyut bilgisi vermek isterdik ancak Çin Patent Ofisi'nden alınan belgeler ne yazık ki bu detayı paylaşmıyor.

Yukarıdaki görsel, OPPO'nun patentlediği yeni akıllı telefonun üçlü kamera kurulumuna sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak yukarıdaki görselde bulunan kamera sensörü gibi yapılardan bir tanesinin LED flaş olabilme durumu da mevcut. Ayrıca bu akıllı telefonun bir ön kamerası ve güç tuşu gibi donanımları da yok gibi görünüyor. OPPO'nun üzerinde çalıştığı şey her ne ise bu ürün oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Telefon, ekranı kısayken böyle görünüyor

OPPO

OPPO'nun yeni ürünün şu an için bir patent olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani böyle bir ürünle hiçbir zaman tanışmayabiliriz. Ancak şirketin yine de farklı bir şeyler üzerinde çalıştığı sugötürmez bir gerçek. Bu arada patent verilerindeki görsellerin ürünün nihai tasarımını sergilemediğini belirtmekte fayda var. Şirket, yapacağı çalışmalarla bu tür bir telefona ön kamera ve güç tuşu gibi donanım parçaları ekleyebilir. OPPO'nun bu tasarım üzerindeki görüşünü ilerleyen süreçlerde göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/08/oppo-developing-sliding-smartphone-extendable-display.html
31
9
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
9
6
1
0