PES 2020 Sistem Gereksinimleri ve Oyun Hakkında Her Şey

50
7
7
3
3
Xbox 360’a artık çıkış yapmayan PES serisi, yeni oyunu eFootball PES 2020 ile birlikte bu sene PC, PS4 ve Xbox One oyuncularını sevindirecek. Ekim ayında da mobil sürümü çıkacak olan PES 2020’nin sistem gereksinimlerini ve oyunla ilgili yenilikleri bir araya getirdiğimiz yazımıza hoşgeldiniz.

Her sene çıkarılan iki dev futbol oyunlarından biri olan PES serisi, PES 2020 ile yoluna devam ediyor. Bu sene de her sene olduğu gibi oyuncuları bekleyen yenilikler var. Yazımızda hem bu yenilikler hem de yeni ismiyle eFootball PES 2020 sistem gereksinimleri odaklı bilgiler vereceğiz.

Öncelikle eFootball PES 2020 fiyat etiketine bir göz atalım. Oyun şu anda Steam üzerinden ön sipariş olarak satın alınabiliyor ve 199 TL üzerinden satılıyor. Bir de oyunun Legends Edition isimli, çok oyunculu müsabakalarda sizi bir adım öne taşıyabilecek avantajları olan sürümü var. Bu sürümse 299 TL fiyatıyla satılıyor.

PES 2020 çıkış tarihi:

efootball pes 2020

PES 2020 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtını hemen verelim. Bu sene oyun eFootball PES 2020 adıyla Amerika ve Avrupa bölgelerinde, PS4, Xbox One ve PC için 10 Eylül’de çıkışını yapacak. Asya bölgesi için bu tarih 12 Eylül. Bu sene oyunun kapağında Lionel Messi olacak. Yalnızca dijital ortamda satılan Legend Edition’ın kapak yıldızı ise Ronaldinho olacak.

PES 2020 tanıtım videosu:

eFootball 2020’nin ilk fragmanı E3 2019’da yayınlanmıştı. Bu fragmanla birlikte oldukça önemli bilgiler de paylaşıldı. Bu bilgiler arasında Barcelona ile yapılan ortaklığın yenilendiği, oynanış danışmanı olarak ise Andres Iniesta gibi futbol dünyasının en önemli isimlerinden biriyle anlaşma yapıldığı bulunuyor.

Son olarak yılların efsanesi Master League modunda önemli kişilikler olarak eski Barcelona yıldızları Diego Maradona ve Johan Cruyff’un yer alacağını da belirtelim.

eFootball PES 2020 sistem gereksinimleri:

pes 2020 sistem gereksinimleri

Minimum:

  • İşletim sistemi: 64-bit Windows 7, 8.1, 10
  • İşlemci: AMD FX 4350 ya da Intel i5-3470
  • RAM: 4 GB
  • Grafik kartı: AMD Radeon HD 7870 ya da Nvidia GTX 670
  • DirectX: 11
  • Depolama: 40 GB

Maksimum:

  • İşletim sistemi: 64-bit Windows 7, 8.1, 10
  • İşlemci: AMD FX-8350 ya da Intel i5-3770
  • RAM: 8 GB
  • Grafik kartı: AMD Radeon R9 270X ya da Nvidia GTX 760
  • DirectX: 11
  • Depolama: 40 GB

eFootball PES 2020 yenilikler

Master League yenilikleri:

pes 2020 master league

Master League’de bulunacak olan efsanevi avatarlardan şu ana kadar 8 tanesi açıklandı. Bunlar Diego Maradona, Johan Cruyff, Socrates, Romario, Ruud Gullit, Roberto Carlos, Bebero ve Lothar Matthaus.

Bu avatarların yanında, Master League’de birçok ara sahne de bulunacak. Bu ara sahneler basın toplantıları, antrenmanlar, yönetimle yapılan görüşmeler ve takımla yapılan görüşmelerden oluşacak. Tabii bir de transfer için yapılan görüşmeler de ara sahne olarak verilecek.

Son olarak, oyun içi özelleştirmeler konusunda çok detaylı çalışmalar mevcut. Örneğin, basın toplantısı sırasında teknik direktörün arkasında bulunan sponsor şirketlerin logosunu oyuncular tasarlayabilecek. Başka bir örnek de teknik direktör modellemelerinin oldukça detaylı bir şekilde özelleştirilebilmesi.

Haftanın en önemli maçını oynadığımız çok oyunculu oyun modu: Maç Günü

pes 2020 maç günü

Konami’nin yeni PES oyunu için seçtiği isimden de anlaşılabileceği gibi, şirket bu sene rekabetçi arenaya iyiden iyiye atılmak istiyor. Rekabeti kızıştırmak amacıyla eklenen yeni Maç Günü modu, o hafta dünya üzerinde oynana en önemli maçlardan birini seçerek öne çıkaracak.

Sonrasında bu öne çıkan maç, dünya çapında tüm oyuncular tarafından iki takım arasından istedikleri alınarak sürekli olarak yapılacak. Her haftanın sonunda, iki taraftan da en çok puanı toplayan birer tane oyuncu seçilecek. Son olarak da çevrimiçi olarak bir final oynaması mümkün olacak.

Oyunu başka bir seviyeye taşıyan çeşitli yenilikler

pes 2020 yenilikler

Bu konuda ilk olarak şunu söyleyebiliriz, PES serisi bu sene, daha önce olmadığı kadar güzel grafiklere sahip. PES 2020 ile birlikte gelen yeni ışıklandırma sistemi, oyuncu modellemeleri ve ara sahnelerde karşımıza çıkan grafiklerin yanında, oyuncuları bir de yayın hissini üst seviyelere çıkaran bir kamera açısı bekliyor.

PES serisinin geçen sene myClub moduna getirdiği efsane isim David Beckham’a, bu sene yeni isimlerin katılacağı açıklandı. Bu isimler Barcelona ortaklığının da sonucu olan Ronaldinho ve Andres Iniesta. Tabii ki de FIFA’nın Ultimate Team moduyla baş edebilmek için bu listenin büyümesi gerekiyor.

PES 2020'deki efsane futbolcular:

  • Oliver Kahn
  • Patrick Vieira
  • Lotar Matthaus
  • Pavel Nedved
  • Hidetoshi Nakata
  • Andres Iniesta
  • David Beckham
  • Francesco Totti
  • Johan Cruyff
  • Gabriel Batistuta
  • Diego Maradona
  • Ronaldinho
  • Ji-sung Park

EA ve Konami arasındaki lisans savaşınun sonucu: PES 2020'deki lisanslar ne durumda?

pes 2020 lisanslar

Mesele lisans olduğu zaman, FIFA’nın PES’e oranla uzun yıllardır daha başarılı bir iş çıkardığını söylemek yanlış olmaz. Ancak görünen o ki, bu durum yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Bu durumun ilk habercisi, Juventus’un bu sene yalnızca PES 2020’de lisanslı olacağı açıklandığı zaman ortaya çıktı

Bu konudaki bir diğer husus ise Konami’nin UEFA ile EURO 2020 için yaptığı anlaşma. Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası lisansları çok uzun yıllardır EA’in elindeydi. Bu sene, yapılan açıklamayla birlikte EURO 2020’nin PES 2020 için bir eklenti paketi olarak sunulacağı öğrenildi.

2020’nin ikinci çeyreğinde sunulacak olan eklenti paketi, oyuna 50’nin üzerinde milli takımı tam lisanslı olarak ekleyecek.

eFootball PES 2020 demo, PC üzerinde an itibariyle Steam üzerinden ücretsiz indirilebilir durumda. Oyunun çıkış yapacağı PS4 ve Xbox One platformları üzerinde de durum aynı. Bu arada oyunun mobil versiyonu olan eFootball PES 2020 Mobile da Ekim ayında iOS ve Android platformları üzerinden indirilebilecek. 

PES 2020’de gidilen yeniliklerin FIFA 2020 ile olan rekabette ne gibi sonuçlar doğuracağını iki oyun çıktıktan sonra özellikle satış rakamları açıklandığı zaman göreceğiz. O zamana kadar, beklemekten yorulduysanız PES 2020’nin demosunu indirerek oyunla ilgili daha iyi fikirlere sahip olabilirsiniz.

50
7
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
50
7
7
3
3