Razer, Nintendo Switch Benzeri Bir Oyun Konsolu Patenti Aldı

20
4
3
2
2
Razer firmasının, Nintendo Switch’e benzeyen bir oyun konsolunun patentini aldığı ortaya çıktı. Basına yansıyan patentle beraber Razer’ın oyun konsolu piyasasına girebileceği ihtimali ortaya çıktı.

Razer, piyasadaki önemli oyun ekipmanları üreticilerinden biri. Yakın zamanda keşfedilen yeni bir patent, şirketin oyun konsolu alanına da girebileceği ihtimalini ortaya çıkardı. 

Let’s Go Digital, Razer Asia Pacific’in “mobil cihaz için oyun kumandası ve bir oyun kumandası çalıştırma yöntemi” için patent başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Patente dair detaylar geçtiğimiz ay yayınlandı. 

Patente göre, Razer’ın portatif oyun konsolu oldukça büyük bir ekrana ve Nintendo Switch’in tuş düzenine benzer bir tuş düzenine sahip. Nintendo Switch’in raylarla ayrılan kontrol mekanizması yerine Razer firması, mıknatısla birleşen kontrolörleri oyun konsoluna ekledi.

razer oyun konsolu

Razer’ın patentini aldığı oyun konsolu oldukça ağır. Razer’ın oyun konsolu Nintendo Switch’in tam dört katı, 1.4 kg ağırlığında. 

Patenti yayınlanan oyun konsolu ile ilgili olarak Razer, ”Dünyanın en iyi firmalarından biri olarak Razer, düzenli olarak yenilikçi konseptler ve tasarımlar için patent başvurularında bulunuyor. 3.000’den fazla patent başvurusu ile Razer, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nden ödüller aldı. 2013 başında, Nintendo Switch gibi cihazlar daha piyasaya sürülmeden yıllar önce çıkarılabilir kontrolörleri olan ilk oyun konsolunu Razer Edge icat etti. Patentte bulunan oyun konsolu piyasaya sürülebilir ya da sürülmeyebilir. Duyurulmamış ürünler hakkında yorum yapmayız” dedi.

Razer’dan gelen açıklama ile patenti dışarı yansıyan oyun konsolunun piyasaya sürülüp sürülmeyeceğinin belirsizliği arttı. Razer’ın bu ağırlıkta bir oyun konsolu ile piyasada başarı kazanıp kazanamayacağı da önemli bir soru.  

Kaynak : https://www.gamebyte.com/razer-is-patenting-a-video-games-console-that-looks-like-the-switch/
20
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
4
3
2
2