Samsung Galaxy Fold Nihayet Satışa Hazır: İşte Çıkış Tarihi

28
4
4
3
2
Samsung, katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold ile ilgili iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Telefon, eylül ayında piyasaya sürülecek.

Samsung, geçtiğimiz aylarda piyasaya katlanabilir ekranlı bir telefon sürerek 2019'a damga vurmak istiyordu ancak telefon, piyasaya sürülmeden önce insanlar tarafından test edildiği sırada kullanılamaz hale geldi. Samsung'un katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold, yaşanan sorunların giderilmesi için yeniden ele alındı ve artık geliyor. Samsung'dan yapılan açıklamalara göre yenilenen Galaxy Fold, eylül ayında piyasaya sürülecek.

Samsung, Galaxy Fold ile ilgili çalışmaları resmi internet siteleri üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Gelin Samsung'un Galaxy Fold'da neleri değiştirdiğine yakından bakalım.

samsung

İşte Samsung'un Galaxy Fold için yaptığı iyileştirmeler:

  • Samsung'un yaptığı etkili yeniliklerden bir tanesi Galaxy Fold'un koruyucu ekran katmanı. Test sürecinde bazı kullanıcılar, bu koruyucu katmanı bilmeden sökmeye çalışmışlardı ve bu katman ekrana yapışık olarak geldiği için hasara neden olmuştu. Samsung bu durumu düzeltmek için koruyucu katmanı çerçevelere kadar uzattı ve katmanın çıkarılma gibi bir durumu kalmadı. 

  • Samsung, katlanabilir ekranlı ilk telefonu Galaxy Fold'u, eskisine göre biraz daha sağlamlaştırmış durumda. Bu sağlamlaştırmalar, bazı ek parçaları içeriyor. Bu kapsamda Samsung, menteşe bölgesinin alt ve üst kısımlarını ek kapaklar kullanarak biraz daha erişilmez hale getirdi. Bu sayede telefonun içerisine yabancı maddelerin girişi engellendi. Ayrıca Galaxy Fold'un ekran bütünlüğünü korumak için yeni metal katmanlar eklendi ve menteşe bölümü ile telefonun kasası arasındaki boşluk, biraz daha azaltılmış durumda.

Samsung'un Galaxy Fold'un menteşelerine eklediği ve yabancı cisimlerin girmesini zorlaştıran ek parçası şöyle görünüyor:

galaxy fold

Samsung, bu işlemlerle birlikte Galaxy Fold'un herhangi bir sorununun kalmadığını düşünüyor ve şirket şimdi bir kez daha, telefonun test edilmesi için dağıtımını yaptı. Yapılacak olan testlerin ardından Samsung Galaxy Fold, eylül ayının açıklanmayan bir gününde piyasaya sürülecek ve fiyatında herhangi bir değişiklik olmayacak (1.980 dolar yaklaşık 11.300 TL). Samsung, kullanım detaylarının ilerleyen tarihlerde paylaşılacağını açıkladı.

  • Not: Galaxy Fold'un küresel fiyatının 1.980 dolar olarak belirlendiğini ve ürünün Türkiye fiyatının ek kalemler nedeniyle biraz daha yüksek olacağını hatırlatmakta fayda var.
Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/24/20726487/samsung-galaxy-fold-fixed-price-new-release-date
28
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
28
4
4
3
2