Samsung, Futbol Maçlarında 8K Çözünürlüklü Çekimler Yaptı

21
4
2
1
1
Samsung, 8K çözünürlük teknolojisinin daha iyi anlaşılabilmesi için bazı video çekimleri yaptı. İki futbol maçında yapılan 8K çözünürlüklü çekimler, ilerleyen günlerde yayınlanacak.

8K çözünürlük artık hayatımızın bir gerçeği olmuş durumda. Özellikle de Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 8K çözünürlüğe ciddi anlamda önem veriyor ve bu çözünürlüğü destekleyen ciddi anlamda büyük boyutlara sahip QLED televizyonlarını piyasaya sürüyor. Şirket şimdi, 8K çözünürlüğün ne olduğunu göstermek için özel çekimler yaptı.

Samsung, 8K çözünürlüğün sunduğu ayrıntılı görüntüleri ve kaliteyi gösterebilmek için Uluslararası Şampiyonlar Kupası kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen Manchester United - Inter Milan ve Tottenham Hotspur - Juventus karşılaşmalarında altı adet özel kamera ekipmanları kullandı. Kullanılan ekipmanlarla 8K çözünürlüklü çekimler yapıldı.

samsung 8k tv

Samsung tarafından yapılan açıklamalarda bu çekimlerin yapılmasındaki amacın hem oyuncuların hem de taraftarların yüz hatlarındaki netliğin gösterilmesi olduğu belirtildi. Şirket, buna benzer 8K çözünürlüklü videolar oluşturmak için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

Samsung'un 8K kameralarla yaptığı çekimlerin yanı sıra, sesleri de optimize edebilmek için "AI Sound" özelliğinin kullanıldığı ifade edildi. 

Samsung'un yapmış olduğu bu çekimlerde futbol maçlarının kullanılmasının bir nedeni bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre futbol maçlarındaki yayınların sabit bir pozisyondan yapılıyor olması, 8K çözünürlüğün tüm detaylarını ortaya çıkarabiliyor. Bu yüzden Samsung, 8K video çekimleri için futbol maçlarını tercih etmiş durumda.

Samsung, çekmiş olduğu bu videoları ilerleyen günlerde sosyal medya platformları ve 8K televizyonlarından yayınlayacak. Videolar yayınladığı zaman, 8K çözünürlüğün neler sunabildiğini "çok net" bir şekilde görmüş olacağız.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/samsung-films-football-match-with-8k-cameras/
21
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
1
1