Samsung Galaxy Fold’un Tasarımında Yapılan Tüm Değişiklikler

27
10
4
4
1
Samsung'un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold, teknik olarak satışa çıktı ancak ön sipariş sürecinde hataları tespit edilen cihaz piyasadan toplanarak bir revizyon sürecine girdi. Bu sürede katlanabilir telefonunda tasarımsal değişiklikler yapan Samsung, telefonda belirli farklılıkları gerçekleştirdi.

Samsung'un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold, çıkışından sonra sorunlarla karşılaşınca çıkış tarihi ertelendi ve test cihazları geri toplandı. Ekrandaki sorunları sebebiyle bozulan cihazlar, yeniden tasarlanmak üzere Samsung'a döndü. O zamandan bu yana neredeyse her hafta 'Samsung'un Katlanabilir Telefonu Çıkmaya Hazır' şeklinde haberler alsak da telefonun varlığına dair somut bir kanıt ortaya çıkmadı.

Bu durum her şeyden önce Samsung'un itibarını zedelemiş ve yaşanan sorunlar birçok kişi tarafından duyulmuştu. Katlanabilir telefon konusunda ilk olmayı hedefleyen Samsung, amacında başarılı olamayınca firmanın CEO'su, Samsung Galaxy Fold'un başarısız çıkışı konusundaki tüm sorumluluğu üstlenmiş, cihazı aceleye getirdiklerini belirtmişti.

samsung

Aylardır üzerinde çalışılan cihazın tasarımında gerçekleştirilen yenilikler konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı. Öncelikle koruyucu 'filmin' tüm ekranı koruyacak şekilde uzatıldığı ve uzantıların çerçeveler altına yerleştirildiği belirtildi. Bu sayede kimsenin ekran koruyucuyu sökemeyeceği ifade edildi.

galaxy fold

İkinci değişiklik olarak üstteki ve alttaki menteşeler, koruma kapakçıkları ve ekstra metal katmanlarla güçlendirilerek ekranın altına yerleştirildi. Bu sayede cihazın tüm tasarımı daha sağlam bir hal aldı.

Cihazın gövdesi ve menteşeleri arasındaki boşluk ciddi anlamda azaltıldı. Samsung, bu sayede cihazın içerisine girebilecek parçaların ve tozların ciddi oranda düşürüldüğünü de belirtti.

katlanabilir telefon

Uzun bir revizyon sürecinin ardından her şeyin plana uygun gitmesi durumunda eylül ayında çıkması beklenen Samsung Galaxy Fold, çıkışında hayranlarını hayal kırıklığına uğratmasına rağmen hâlâ büyük bir merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir telefon FlexPai ile ilgili bir video yayınlayan Marques Brownlee, Galaxy Fold 'bozuk' olsa bile çok daha iyi hissettirdiğini belirtmişti.

Tüm bunların yanı sıra Huawei'nin katlanabilir telefonundan da uzun süredir ses çıkmamasının ardından gerçekten katlanabilir telefon konseptini ortaya çıkaracak olan tek isim Samsung olarak kaldı. Haliyle birçok kişi, sorunların bir an önce düzeltilip telefonun piyasaya çıkması için beklemeye koyuldu.

Samsung Galaxy Fold'un çıkış tarihine yaklaştıkça daha fazla bilgiyle karşınıza çıkacağız.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/here_are_all_the_samsung_galaxy_fold_design_changes-news-38331.php
27
10
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
27
10
4
4
1