Steam Fiyatı 61 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

84
18
4
3
3
2015 yılında piyasaya sürülmesine rağmen hala severek oynanan, kaliteli bir yarış oyunu olan DiRT Rally, Humble Bundle'da kısa süreliğine ücretsiz oldu. Üstelik oyun, Steam kütüphanenize doğrudan ekleniyor.

Webtekno ekibi olarak, kaliteli oyunlara ücretsiz sahip olmak istediğinizin farkındayız. Bu nedenle bizler de oyun platformlarının kısa süreliğine ücretsiz hale getirdikleri oyunlardan sizleri haberdar etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdiyse sizlere, kısa süreliğine ücretsiz olan kaliteli bir yarış oyununu aktaracağız. 

2015 yılında piyasaya sürülen ve Steam fiyatı 61 TL olan "DiRT Rally" isimli yarış oyununu kısa bir süreliğine ücretsiz yapan platform Humble Bundle. Aslına bakacak olursak Humble Bundle, oyuncuların dikkatleri çekmek amacıyla bu tarz etkinlikleri ara sıra yapıyor. Ancak bu seferki oyunun DiRT Rally olması, Humble Bundle'ın çıtayı iyiden iyiye yükselttiğini gözler önüne seriyor. Üstelik oyunun doğrudan Steam üzerinden aktifleştirilebilmesi de cabası.

DiRT Rally

DiRT Rally için başlatılan kampanya, 1 Eylül tarihinde sona erecek. Bu yüzden Steam fiyatı 61 TL olan DiRT Rally'ye ücretsiz olarak sahip olmak isterseniz elinizi çabuk tutmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Dilerseniz şimdi de bu oyuna ücretsiz olarak nasıl sahip olacağınıza bakalım.

DiRT Rally'ye ücretsiz sahip olmak için yapmanız gerekenler

Aslına bakacak olursak Humble Bundle'ın bu kampanyasına katılmak fazlasıyla kolay. DiRT Rally'ye ücretsiz olarak sahip olabilmek için platformun haber bültenine abone olmanız gerekiyor. Sonrasındaysa platform, e-posta adresinize Steam üzerinden aktif edebileceğiniz bir kod gönderiyor. Bu kodu Steam'e eklediğinizdeyse DiRT Rally, Steam kütüphanenize eklenmiş oluyor.

  • İlk olarak burada bulunan bağlantıyı kullanarak kampanya sayfasına erişim sağlıyoruz.
  • Yeşil renkli buton içerisinde yer alan "Get the Game" seçeneğine tıklıyoruz.

ücretsiz Steam oyunu

  • Yönlendirildiğimiz sayfada yer alan "Get it now" seçeneğine tıklıyoruz. Ancak bunu yapmadan önce butonun altında yer alan "Subscribe to newsletter" seçeneğinin aktif olduğundan emin olmanız gerekiyor.
  • Bu işlemden sonra platforma giriş yapmak veya üye olabilmenizi sağlayan bir bildirim ekranı geliyor. Eğer daha önceden Humble Bundle'a üye olduysanız, doğrudan giriş yapabilirsiniz. Ancak daha önce üye olmadıysanız Facebook veya Google hesaplarınızla üye olabileceğiniz gibi, e-posta adresinizi kullanarak da manuel üyelik de gerçekleştirebilirsiniz.

Humble Bundle

  • Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptığınızdaysa yeniden kampanya sayfasına yönlendirileceksiniz. Eğer herhangi bir yönlendirme olmazsa burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
  • Yeniden "Get the Game" ve "Get It Now" butonuna tıklıyoruz. Tıkladığımız buton doğrudan yeni bir sayfaya yönlendiriyor ve bu sayfa, Humble Bundle hesabınızla Steam hesabınızı bağlamanızı sağlıyor. (Oyuna ücretsiz olarak sahip olmak için bunu mutlaka yapmanız gerekiyor.)
  • Hesabınızı bağladıktan sonra zaten sistem, sizlere doğrudan bir e-posta gönderiyor. Bu e-posta "Gereksiz/İstenmeyen" klasörüne düşebilmektedir. Bu yüzden tüm klasörleri kontrol ettiğinizden emin olun.

DiRT Rally

  • Gönderilen e-posta, yukarıdaki görsel gibi olacaktır. Burada bulunan "Redeem Now" seçeneğine tıklıyoruz ve açılan bağlantıda, sayfanın alt kısımlarına ilerliyoruz.
  • "Reveal Your Steam Key" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bir kod çıkıyor. Bu kod, DiRT Rally'yi Steam üzerinden aktif etmenizi sağlıyor.
  • Kodun hemen sağ tarafındaysa "Redeem" isimli bir buton göreceksiniz. Bu buton sizleri, oyunu Steam üzerinden aktifleştirebileceğiniz sayfaya yönlendirecektir. Yapmanız gereken o butona tıklamak ve Steam üzerinden de oyun vererek oyunu kütüphanenize eklemek.

Steam kütüphanesi

  • Bu işlemlerin ardından Steam kütüphanenize erişim sağlayarak oyunun eklenip eklenmediğini kontrol edebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri uyguladığınız takdirde DiRT Rally'ye ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Bir sonraki ücretsiz oyun rehberimizde görüşmek üzere.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/dirt-rally-is-free-to-keep-on-the-humble-store/
84
18
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
84
18
4
3
3