Telefon Çalarken Çıkan 'Kilit Ekranı' Sorunu Nasıl Çözülür?

10
7
1
1
0
Genellikle bazı Samsung model Android kullanıcılarının başına gelen, sinir bozucu bir hata var. Telefonunuz çalıyor, ancak açmanız için sizden ekran kilidi girmeniz isteniyor. Peki telefon çalarken çıkan ekran kilidi sorununu nasıl çözebilirsiniz?

Zamanının amiral gemilerinden olan ancak şu anda emektar kategorisinde olan Samsung Galaxy S3 ve Galaxy S4’te kullanıcıların sinirini bozabilecek bir sorun vardır: Telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu. Günümüzde de bazı Galaxy S8 telefonlarda bu hata görülse de genellikle Android’in eski sürümlerini taşıyan Samsung cihazlarda görülen bu hatayı bu rehberimizde ele alıyoruz.

Samsung Galaxy Mini’de de yaşanan bu sorun, arama gelince kilit ekranının çıkması ve ekranın geçilmeden aramanın yanıtlanamamasına sebep oluyor. Peki telefon çalarken kilit ekranı çıkması sorunu nasıl çözülür? Arama yaparken kilit ekranına geçme nasıl engellenir? Rehberimizde sizler için detaylıca anlattık.

Telefon çalarken kilit ekranı çıkması sorunu nasıl çözülür?

Telefonunuza arama gelmesinden hemen sonra beliren kilit ekranı sorunu biraz sinir bozucu ancak bu bir hata değil, bir ayar. Bu ayarı değiştirmek ise oldukça basit, tek yapmanız gereken aşağıda sıraladığımız adımları takip etmek:

  • Telefon uygulamasına girin
  • Home tuşunun solundaki seçenekleri açan tuşa basın (ya da sağ üstte bulunan 3 nokta simgesine dokunun)
  • Ayarlar’a dokunun
  • Arama ayarları bölümünden ‘Arama sırasında ekranı otomatik kapat’ seçeneğini açın

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

Ancak işlem burada bitmedi, buradan sonra da telefonunuzun ayarlarına gidip ekranın uyku moduna geçme süresini ayarlamanız gerekiyor. Bunun için de:

  • Ayarlar’a gidin,

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

  • Ekran’a dokunun,

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

  • Uyku’ya girin,

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

  • Ekran kapanma süresini uzatın,

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

Hâlâ bitmedi sevgili okur, ekranınızın kilit tuşuna bastıktan sonra direkt olarak kilitlenmemesini de sağlamanız gerekiyor.

Şunları yaptıktan sonra işlem tamamlanıyor;

  • Ayarlar’a gidin
  • Güvenlik ve kilit ekranı’na dokunun
  • Otomatik olarak kitle ayarını 1 dakikadan fazla yapın

telefon çalarken kilit ekranı gelmesi sorunu

Evet, sadece bu kadar. Bu basit ayarlarla telefon çaldığında kilit ekranı gelmesi sorununu kolayca çözebilirsiniz. Böylelikle de bir Webtekno rehberinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve yorumlar kısmından düşüncelerinizi belirtmeyi lütfen unutmayın.

10
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
1
1
0