Tesla’nın Cybertruck’ı Hakkında Cevaplanması Gereken 5 Soru

41
17
8
5
3
Tesla, bugün düzenlenen bir etkinlikte yeni aracı Cybertruck’ı tanıttı. Sıra dışı bir tasarım ile tanıtımı izleyenleri büyüleyen Cybertruck hakkında akıllara gelebilecek ve cevaplanması gereken 5 soruyu sizler için cevapladık.

2003 yılında Kaliforniya’da kurulan ve elektrikli otomobil sektörüne yön veren Tesla, bugün düzenlenen bir etkinlikte Cybertruck isimli pickup’ını tanıttı. Elektrikli otomobiller konusunda kendini kanıtlamış olan şirketin yeni canavarı Cybertruck da tamamen elektrikli motora sahip bir araç. Tasarım konusunda oldukça ilginç bir yapıya sahip olan Cybertruck’ın teknik özellikleri de fazlasıyla ilgi çekici.

Araç tanıtıldı ve ilgileri üzerine toplamayı başardı ancak bu durum bazı soruları da beraberinde getirdi. Bu tasarım, Tesla’nın düşündüğü son tasarım mı? Tasarım, gereksinimleri karşılıyor mu? Tesla’nın söylediği 804 kilometre yol kat edebileceği söylenen araca yük bindiği zaman bu menzil ne kadar etkilenir? Sizler için bu gibi sorulara cevap vermeye çalıştık.

1. Cybertruck’ın tasarımı, emniyet gereksinimlerini karşılıyor mu?

Tesla Cybertruck

Dünyadaki neredeyse her ülkenin uymak zorunda olduğu bazı güvenlik düzenlemeleri bulunuyor. Her ülke, kendi içerisinde bu kuralların biraz daha farklı varyasyonlarını barındırıyor olsa da genellikle kurallar aynı temeller üzerine kuruluyor. Peki Tesla’nın son canavarı Cybertruck’ın tasarımı, bu emniyet gereksinimlerini karşılıyor mu?

Öncelikle aracın lastiklerinin tekerlek yuvalarından fırlayacak gibi olduğu görülüyor ve bu sebepten ötürü Cybertruck, bu alanda sınıfta kalıyor. Bir başka şey ise otomobilin yaya dostu bir ön tampon barındırmıyor olması. Bunların dışında üzerinde herhangi bir silecek ve yan ayna bulunmayan Cybertruck’ın sinyalleri de bulunmuyor. Dolayısıyla Cybertruck’ın emniyetli bir şekilde yollara çıkabilmesi için bazı işlemlerden geçmesi gerekiyor olabilir.

2. Yükler, Cybertruck’ın menzilini ne kadar etkileyecek?

Tesla Cybertruck

Tahmin edebileceğiniz gibi bir araca ağır yükler bindirmek, o aracın içerisindeki yakıt ile gidebileceği menzili kısaltır. Bu etki; dizel, benzinli veya elektrikli arabalarda fark etmeksizin geçerli bir etkidir. Örnek vermek gerekirse Ford F-150 Ecoboost modeli bir pickup, normalde 1.126 kilometre yol alabiliyorken arkasındaki bir kamp yükü ile bu mesafe 643 kilometreye kadar inebiliyor.

Tesla, bu durum için farklı bir yol izliyor ve farklı motor seçenekleri ile Cybertruck’ı piyasaya sürecek. Bu durumda artı bir motorun eklenmesi, otomobilin menzilini artıracaktır. Cybertruck’ta menzil konusuna yardımcı olacak bir başka özellik ise otomobilin hava süspansiyonu ile arka akstaki yükü araca dağıtacak olması.

3. Cybertruck’ın boyutları nasıl?

Tesla Cybertruck

Cybertruck, tasarımının yanı sıra devasa ve sert bir görünüşe de sahip. Geniş ve uzun pickup modellerinden biri olan Ford F-150 SuperCrew gibi birçok araç ile karşılaştırıldığı zaman Cybertruck, bu iri pickup modellerinden daha geniş ve daha uzun görünüyor. Bu durum otomobili bir canavar gibi gösteriyor olsa da park yerleri bulma konusunda sıkıntı yaşatacaktır.

4. Neden süper cam?

Tesla Cybertruck

Cybertruck, zırhlı bir araç ve üzerinde süper camlar barındırıyor. Yekpare bir tasarıma sahip olan Cybertruck, bu şekilde otomobile binen gerilimi otomobilin her tarafına yayıyor. Bu sayede otomobil daha dayanıklı hâle geliyor.

Peki neden ekstra güçlü camlar kullanılıyor? Aslında ekstra güçlü camların kullanılması, ağırlık konusunda önemli bir kayıp anlamına geliyor ve otomobili daha ağır bir hâle getirerek performanstan kısmasına sebep olabiliyor. Tesla ise bu konuda sessizliğini şimdilik koruyor.

5. Hedef pazar kitlesi kim?

tesla cybertruck

Tesla’nın Cybertruck ile hedef aldığı kitle konusu ise biraz karışık. Cybertruck, inşaat şirketlerinde kullanılmak için biraz kullanışsız gibi zira aracın arkasında bulunan iri direkler, yatağın kullanılabilirliğini kısıtlıyor. Bir şeyler çekmek için Cybertruck’ın kullanılması da biraz garip olabilir çünkü dizel ve benzinli motora sahip olan çoğu otomobil bu konuda Cybertruck’tan daha iyi iş çıkarıyor.

Bunlar gibi soruların hepsi ilerleyen günlerde Tesla tarafından kesin ve net olarak cevaplarını bulacaktır. Sizin aklınıza takılan çeşitli sorular varsa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/22/we-have-five-questions-about-teslas-cybertruck/
41
17
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
41
17
8
5
3