Hackerlar, Wi-Fi Sinyallerini Radar Gibi Kullanarak Konumunuzu Takip Edebiliyorlar

13
8
4
1
1
Günümüzde hemen her cihaz internete bağlanabiliyor ancak insanların gündelik hayatlarını kolaylaştıran bu durum, aynı zamanda bazı kötü emellere yeni kapılar açabilir. Yapılan bir araştırma, Wi-Fi sinyallerinin yakında önemli bir güvenlik problemine dönüşebileceğini gösteriyor.

Chicago ve California Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, evinizdeki cihazların Wi-Fi sinyalleri aracılığıyla ‘Pasif Sniffing’ yapılabileceğini ortaya koydu.

Araştırmacılara göre saldırganların, mağdurun bulunduğu konumdaki cihazlara erişmek için şifre kırması veya sinyal iletmesi gerekmiyor. Zira yalnızca bağlı cihazlardan gelen Wi-Fi sinyallerini dinleyerek, tabiri caizse duvarların arkasında kurbanın ne yaptığını görebilirler. Bu da kötü niyetli kişilerin arkasında herhangi bir ayak izi bırakmasını daha da zorlaştıracaktır.

wi-fi sniffer

Cihazlar genellikle modem ve router gibi bir erişim noktası üzerinden internete bağlanır. Bir cihazın yakınında yürüyen bir kişi, erişim noktasından alınan sinyali değiştirebilir. Çoğu inşaat malzemesi, Wi-Fi sinyallerinin yayılmasını engellemez ve cihazların erişim noktasından uzakta da bağlı kalabilmesine olanak tanır. 

wifi sniffers

Bir ağ üzerinden geçen trafiği izlemeye ve verinin yolunu kesmeye yarayan WiFi sniffer’lar, modemlerden çok daha uygun bir fiyata sahip. Ayrıca yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere bir sırt çantasında veya ufak bir kutuda saklanabilecek kadar da küçükler. Dahası, bir başkası tarafından tespit edilebilecek bir sinyal de yaymıyorlar.

Araştırmacılar bu güvenlik açığına karşı korunmak için binaların Wi-Fi sızıntısına karşı yalıtılması gerektiğini belirtiyor. Buna ek olarak, Arp Watch, Promiscan ve Antisniff gibi araçlar kullanılarak ağınızda sniffer olup olmadığını da denetleyebilirsiniz. 

Kaynak : https://hackaday.com/2019/11/28/your-wifi-signals-are-revealing-your-location/
13
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
8
4
1
1