Özellikleriyle Kurdurduğu Hayalleri Fiyatıyla Yıkan Xiaomi Mi Notebook Pro X Duyuruldu

50
12
8
7
7
Xiaomi, neredeyse olabilecek en iyi özellikleri sunan yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarı Mi Notebook Pro X'i duyurdu. Cihaz, özellikleriyle hemen hemen tüm tüketicilerin hayallerini süsleyebilecek olsa da fiyatıyla kurulan tüm hayalleri yıkıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefon pazarındaki yükselişini dizüstü bilgisayar sektöründe de devam ettirmek istiyor. Şirket, duyurmuş olduğu son amiral gemisi dizüstü bilgisayar modeliyle özellikle Windows dizüstü bilgisayar rekabetine ciddi bir rakip sokmuş oluyor.

Yeni Mi Notebook Pro X, Xiaomi'nin önceki nesil dizüstü bilgisayar tasarım dilini sürdürüyor. İnce, hafif bir alüminyum gövde, son derece ince ekran çerçeveleri, geniş bir dokunmatik yüzey ve 1,5 mm hareket kapasiteli klavyesi ile Mi Notebook Pro X, kullanıcıların beklentilerini kesinlikle karşılayacak.

xiaomi dizüstü bilgisayar

15,6 inç büyüklüğünde 3.456 x 2.160 piksel çözünürlüklü bir OLED ekran ile gelen Mi Notebook Pro X, 60 Hz yenileme hızı ve Gorilla Glass koruma ile geliyor. sRGB renk paletinin yüzde 100'ünü destekleyen bu ekran, 600 nit maksimum parlaklığı ile gün ışığında kullanımı çok da mümkün kılmıyor.

Core i7-11370H işlemci ile hız aşırtma ile 4,8 Ghz frekans hızı, Core i5-11300H işlemci ile ise hız aşırtma ile 4,4 Ghz frekans hızı sunuyor. Dolayısı ile Xiaomi, performans konusunda herhangi bir soru işaretine yer bırakmıyor. Grafik konusunda NVIDIA'nın 4GB GDDR6 bellek sunan RTX 3050Ti'a güvenen dizüstü bilgisayar, i7 işlemcili modelde 32 GB RAM, 1 TB SSD, i5 işlemcili modelde ise 16 GB RAM, 512 GB SSD seçeneğine sahip.

mi notebook pro x

Bir adet USB Type-C, bir adet Thunderbolt 4, iki adet USB Type-A, bir adet HDMI 2.1 ve bir adet 3,5 mm kulaklık girişine sahip olan Mi Notebook Pro X, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi en yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojilerini destekliyor. Harman tarafından geliştirilmiş bir ses sistemine sahip olan dizüstü bilgisayar, 80Wh kapasiteli bataryasını USB Type-C girişi üzerinden 130W hız ile şarj edebiliyor.

Peki... Gelelim en önemli konu olan fiyata. 'Uzay Grisi' olarak adlandırılan tek bir renk seçeneğine sahip olan Xiaomi Mi Notebook Pro X, i5 işlemcili model için 1.238 dolar, i7 işlemcili model için ise 1.549 dolar fiyat etiketine sahip. Dürüst olmak gerekirse Xiaomi, 'premium' bir dizüstü bilgisayar isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılayan bir cihaz ortaya çıkarmış olsa da fiyat, çoğu tüketicinin bakmak bile istemeyeceği kadar yüksek.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-notebook-pro-x-15-1240599/
50
12
8
7
7
Emoji İle Tepki Ver
50
12
8
7
7