Yeni MacBook Pro’nun Performans Testleri Ortaya Çıktı: M2 Max İşlemci İle Birlikte Gelecek

6
1
0
0
0
Apple'ın merakla beklenen yeni laptop'u MacBook Pro'nun performans testleri ortaya çıktı. Cihazın güçünü yakında tanıtılması beklenen M2 Max işlemcisinden aldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılan yeni Macbook Pro ve Macbook Air’lar, Apple’ın yeni M2 işlemcisi ile çok daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Tabii ki aradan birkaç ay geçtikten sonra gözler 2023 yılında çıkması beklenen Macbook’lara çevrilmişti.

Kimi uzmanlar Apple’ın M3 işlemcisini tanıtacağını iddia ederken kimileri ise M1 işlemcilerde olduğu gibi bir “M2 Max” işlemcisi görebileceğimi iddia etmişti. Bugün ise yeni 2023 model Macbook Pro’nun performans testleri ortaya çıktı.

Yeni MacBook Pro M2 Max işlemcisiyle geliyor

Bugün Geekbench’te ortaya çıkan test sonuçlarına göre Apple, yeni MacBook Pro’larda M2 Max isimli yeni işlemcisini kullanacak. Kabaca anlatmak gerekirse birbirine bağlanmış 4 adet M2 işlemcisinden oluşan M2 Max, performans testlerinde de M2’nin 4 katı sonuç sunuyor.

M2 işlemcisi 24 GB’a kadar RAM yükseltmesini kabul ederken M2 Max bu rakamın 4 katını yani 96 GB RAM'i destekliyor. 3.54 GHz temel işlemci hızına sahip olan bu işlemcinin hesaplamalara göre yaklaşık 7 GHz’e kadar çıkacağı düşünülüyor. Ancak performans testi skorlarına baktığımızda tek çekirdekli testte M2 Max’li MacBook Pro’nun 2022 model MacBook Air’in arkasında kaldığını görüyoruz. Çoklu çekirdek testinde ise M2 Max işlemcili canavarımız 2019 model Mac Pro’nun hemen arkasına yerleşerek 2022 model MacBook Pro’ya fark atıyor.

Geekbench testinde ne yazık ki yeni M2 Max işlemcisi ve yeni MacBook’lar hakkında pek fazla bilgiye ulaşamıyoruz. Ancak Apple analistleri, yeni bilgisayarların 2023 yılının Mayıs ayında kesinlikle tanıtılacağını iddia ediyor.

Kaynak : https://browser.geekbench.com/v5/cpu/18972971
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0