Apple, İkonik "Hey Siri" Komutunu Önümüzdeki Hafta Kaldırabilir!

15
3
3
0
0
Apple’ın WWDC etkinliği yaklaşırken, etkinlik öncesinde pek çok sızıntı meydana geliyor. Mark Gurman, son olarak Apple’ın, Siri özelinde yeni bir değişikliğe gidebileceğinden bahsetti.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın başta iPhone'lar olmak üzere tüm akıllı cihazlarında kullanılan sesli asistanı Siri ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Apple ile ilgili yaptığı sızıntılarla bilinen Bloomberg'den Mark Gurman, şirketin bu asistan ile ilgili son çalışmalarını paylaştı. Yapılan açıklama, Siri için devrim niteliğinde bir yeniliğin(!) yaklaşmakta olduğunu gözler önüne seriyor.

Apple kullanıcıları iyi bilir; Siri'yi tetiklemek için "Hey Siri" şeklinde seslenilmesi gerekir. Üstelik bu durum, Siri'nin kullanıma sunulduğu ilk dönemlerden beri böyledir. Ancak Mark Gurman tarafından yapılan yeni açıklamalar, bu durumun değişebileceğini gözler önüne seriyor. İddiaya göre Apple, Her Siri komutundaki "Hey" bölümünü kaldıracak. Dolayısı ile asistanı uyandırmak için yalnızca "Siri" denmesi yeterli olacak.

Siri, yalnızca "Siri" komutuyla çalışacak!

Siri

Mark Gurman, attığı yeni bir tweette sanal asistan Siri’nin tetikleme cümlesinde yapılacak değişikliğin önümüzdeki haftanın duyuruları arasında yer alabileceğini söyledi.

Gurman 2022 Kasım ayında Apple’ın, Siri'nin "Hey Siri" ifadesini tetikleyici bir cümle olarak kullanmasına gerek kalmadan komutları anlayabilmesi ve yanıtlayabilmesi için bir yol üzerinde çalıştığını zaten söylemişti. Yeni geliştirmeyle sanal asistan, önümüzdeki hafta gerçekleşecek WWDC etkinliğinden sonra “Hey Siri” komutu yerine, kullanıcıların sadece "Siri" demeleriyle harekete geçebilir.

Bu aslında her ne kadar bizim için küçük bir değişiklik gibi görünse de, aslında bu değişikliği yapmak önemli miktarda yapay zeka eğitimi ve temel mühendislik çalışması gerektiren teknik bir zorluk.

Bu arada; Apple'ın Siri ile ilgili tek çalışması tetikleme komutundan ibaret değil gibi görünüyor. Zira Gurman, Apple'ın ek bağlam sayesinde daha iyi yardım sağlamak için üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha derin Siri entegrasyonları üzerinde çalıştığını söylüyor.

Gurman başlangıçta Siri'deki değişikliklerin 2023 ya da 2024'te kullanıma sunulmasının beklendiğini söylemişti, ancak son tweet'i bunun önümüzdeki hafta yapılacak WWDC etkinliğinde tanıtılabileceğini gösteriyor. 

Yıllar yıllar önce ele aldığımız Google Asistan v Siri karşılaştırmamızı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2022-11-06/apple-s-next-change-for-siri-dropping-the-hey-in-hey-siri-trigger-phrase-la5gup9j
15
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
0
0