Apple, iPhone 15'in Deneme Sürecine Şimdiden Başladı: Hindistan'da da Üretimin Hızlandırılması Planlanıyor

2
2
1
0
0
Apple'ın bu yıl çıkacak iPhone 15 serisinin deneme üretimine Çin'de başladığı bildirildi. Ayrıca şirketin Hindistan'daki üretimi hızlandırmayı planladığı da aktarıldı.

Apple’ın bu yılki telefonları olacak iPhone 15 serisinin çıkmasına daha aylar olsa da cihazlar hakkında bilgiler şimdiden gelmeye başladı. Daha önce telefonlarda nasıl özellikler göreceğimizden Pro Max’in isminin Ultra olarak değişebileceğine kadar birçok bilgi ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise ABD’li teknoloji devinin iPhone 15 için hazırlıklara başladığı bilgisi geldi. AppleInsider’ın aktardığına göre Apple’ın tedarik zinciri, Çin’de iPhone 15’i üretiminin erken aşaması olan deneme üretimine başladı.

iPhone 15 için deneme süreçlerine başlayan Apple, Hindistan’da üretimi artırmak istiyor

Tahmin edebileceğiniz gibi iPhone gibi üst düzey ve popüler cihazların üretimi yoğun planlama ve hazırlık gerektiriyor. Şimdi gelen bilgiler de Apple’ın, ilk deneme sürümleriyle seri üretime hazırlanmaya başladığını ortaya koyuyor.

UDN’in aktardığına göre Apple’ın en büyük tedarikçisi Foxconn, Çin’in Shenzhen şehrinde NPI (yeni üretim tanıtımı) sürecine girdi. Bu süreç, yeni iPhone modellerini nasıl üretileceğinin belirlenmesini sağlıyor. NPI ayrıca, tüm üretim sürecini etkileyebilecek sorunları belirleme, imalatta kullanılan makineleri test etme ve daha birçok konuyu içerdiği için şirket için büyük önem taşıyor.

Ayrıca Apple, üretimde Çin’e bağımlılığı azaltma planları konusunda da bir adım atmak istiyor. Gelen bilgilere göre şirket, seri üretimde Hindistan ve Çin arasındaki zaman farkını azaltmaya çalışacak. Normalde Hindistan’daki tesisler, Çin’den altı ila dokuz ay sonra üretime başlıyor. Üretimi farklı bölgelere yaymak isteyen teknoloji devi de bu süreyi birkaç haftaya çekmek istiyor. Bu şekilde de 2023’teki üretimin %5’ine varan bir kısmının Hindistan’a kaydırılabileceği belirtiliyor.

Apple, Hindistan’da NPI sürecini gerçekleştirmek için gereken süreyi haftalara indirebilirse, gelecekte ana ürünlerinin üretimini önemli ölçüde artırabilir.

Kaynak : https://money.udn.com/money/story/5612/6896378?from=edn_maintab_index?utm_source=webtekno
2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0