iPhone 15 ile iPhone 15 Pro Arasındaki Muhtemel Farklar: Pro Almayan 'Yeni' Telefonum Var Diyemeyecek!

23
18
7
3
1
Yeni iPhone 15 serisi için her yıl olduğu gibi bu yıl da aylar öncesinden sızıntılar gelmeye başladı. Peki, Apple yeni seride Pro ve standart modeller arasında hangi farklara yer verecek?

Son olarak iPhone 14 serisini piyasaya süren Apple, bu yıl yeni seriyle birlikte köklü değişikliklere de imza attı. ‘mini’ modeli yerine standart modelin büyük ekranlı hali ‘Max’i getiren Apple, Pro ve standart modeller arasındaki farkı da derinleştirdi.

Öyle ki iPhone 14 Pro ve iPhone 14 arasındaki fark artık daha önceki serilerden farklı olarak işlemciye kadar indi. Peki, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 15 serisinde bizi nasıl farklar bekliyor? Gelin, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro arasında olacağı neredeyse kesin olan farklara yakından bakalım.

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro farkları ne olacak?

İşlemci:

apple a17 bionic

Apple, iPhone 14 ile genişlettiği ‘parayı veren düdüğü çalar’ konseptini, aynı şekilde iPhone 15’e de yansıtacak. iPhone 15 serisi, şu anda iPhone 14 Pro’da bulunan ve bu yılın yonga seti olan A16 Bionic yonga setine yer verecek.

iPhone 15 Pro modellerinde ise tahmin edilebileceği üzere en yeni yonga seti olarak A17 Bionic yer alacak. Üstelik yeni set, A16 Bionic’ten farklı olarak 3 nm teknolojisi ile üretilecek. Yani çekirdeklerdeki transistörler arası mesafe, 5 nanometreden 3 nanometreye düşecek. Bu da performansa kağıt üstünde olumlu bir katkı sağlayacak.

Pro’lar daha hızlı şarj olacak:

iphone type-c

Apple, iPhone 15 Pro modelinde bugünden farklı olarak USB-C girişine yer verecek. Üstelik bu giriş, USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteğine de sahip olacak. Dolayısıyla kullanıcılar, Lightning kullanan günümüz iPhone’larından daha hızlı dosya transferi yapabilecek, telefonlarını daha hızlı şarj edecek. Standart iPhone 15 modelleri ise bugünkü iPhone'larda bulunan Lightning girişi ile aynı şarj ve dosya aktarma hızlarına sahip olacaklar.

Elbette RAM miktarı da değişecek, ama Pro'da...

iphone ram

İşlemcinin yanı sıra iPhone 15 Pro, RAM kapasitesinde de bir farka yer verecek. Pro ve Pro Max, 8 GB RAM’e sahip olacak. Standart modeller ise bugünkü gibi 6 GB RAM ile yoluna devam edecek.

Aslında basmayacağınız ama 'basmış gibi' hissedeceğiniz tuşlar geliyor:

iphone tuş

Apple’ın iPhone 15 ile sunacağı en önemli yeniliklerden birisi, ‘Solid-state’ olarak adlandırılan, hiçbir şekilde hareket etmeyen tuş takımı olacak. Bu sayede tuşa bastığınızda mekanik olarak hareket eden hiçbir şey olmayacak, sadece ufak bir titreşim hissedilecek. Fakat bu yeni tuş takımı, yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alacak.

 

iPhone 15 Pro Max de artık farklı olacak:

iphone kamera

Bu iddia ise yeni seride yeniden büyük bir ayrım göreceğimize işaret ediyor. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 15 serisinin en pahalı modeli Pro Max’te periskop lensine yer verecek. Bu lens, diğer modellerde bulunmayacak.

Yeni lens ile birlikte iPhone 15 Pro Max’in optik yakınlaştırma kabiliyeti, diğer modellerden çok daha iyi olacak. Bu yılın en iyi iPhone’ları 3x optik yakınlaştırma yapabilirken, iddia doğru çıkarsa iPhone 15 Pro Max’te bu değer 10x’e ulaşabilecek.

23
18
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
18
7
3
1