Bilgisayarda Oyun Oynama Deneyiminizi İyileştirecek 6 Nvidia GeForce Experience Özelliği

44
22
2
2
1
Bir bilgisayar oyuncusuysanız, Nvidia ürünlerini ya kullanıyorsunuz, ya da en azından biliyorsunuz. 2017'de GPU pazarının neredeyse 5'te birini tek başına elinde tutan Nvidia, GeForce Experience yazılımıyla da oyun deneyiminizi kusursuz hale getiriyor.

Nvidia'nın özellikle oyuncular için ürettiği Geforce GTX ekran kartlarından kullanıyorsanız, Nvidia GeForce Experience yazılımını bilgisayarınıza indirmenizi mutlaka öneriyoruz. Uygulama içerisinde oyun deneyimini iyileştirmeye yönelik pek çok ayar ve özellik mevcut.

İşte mutlaka göz atmanız ve kullanmanız gereken o özellikler:

1. "Game Ready" sürücüler

Nvidia, yüksek profilli oyunlar daha yayınlanmadan önce bu oyunlara özel olarak sürücülerini ayarlıyor. Böylece daha oyun çıkmadan, o oyunu kusursuza yakın şekilde oynatacak sürücülerinize sahip oluyorsunuz. Bu sürücüler indirmeye hazır olduğunda buna dair bildirimler alıyorsunuz ve tek tuşla indirip kurumunu yapıyorsunuz.

2. Oyun ayarlarını optimize etme

Uygulama, her oyun için en uygun optimizasyonı sağlamak amacıyla oyunlara özel olan ve bilgisayarınız için en uygun olan ayarları otomatik olarak belirliyor. Böylece hem oyunun görsel kalitesinden minimum boyutta ödün veriyor, hem de yüksek performans elde ediyorsunuz.

3. ShadowPlay

ShadowPlay, oyunlarınızı yayınlama imkanı sağlayan, oyun için video ve ekran görüntüsü almanıza izin veren ve "Anında Replay" özelliği sunan bir Nvidia özelliği. ShadowPlay Highlights adlı bir özellikse oyunlarda kill aldığınızda ya da bir boss'u yendiğinizde, otomatik olarak o anın video kaydını alan bir özellik.

4. Ansel ile oyun içi görüntü alma

Beta aşamasında bir özellik olan Ansel ise oyun yazılımcılarıyla ortak olarak geliştirilen ve oyun içi yakalamalara imkan sağlayan bir özellik. Anti-aliasing'i neredeyse sıfırlayarak binlerce piksellik ultra çözünürlük imkanı sunmasıyla hayli başarılı bir özellik.

5. Visual Freestyle

Bu özellik oyunlarınıza Instagram tarzı filtreler ekleyen ve beta aşamasında olan bir özellik. Cuphead, Smite ve Warframe başta olmak üzere pek çok oyunu destekliyor.

6. Donanım özelliklerinizi detaylı inceleme

Uygulamanın "Genel" bölümünde donanım özelliklerinize ulaşabiliyorsunuz. Uygulama ayrıca özelliklerinizi istediğiniz bir oyuna göre değerlendirip oyun optimizasyonu ve oyun yayını için gereken minimum gereksinimlerle karşılaştırabiliyor.

Kaynak : https://www.pcmag.com/feature/359609/8-nvidia-geforce-experience-tips-for-pc-gaming-excellence/8
44
22
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
22
2
2
1