Dünyanın En Çok Elektrikli Otomobil Satan Şirketi BYD, Türkiye'de: İşte Satacağı İlk Model!

43
11
8
4
3
Çinli otomobil üreticisi BYD, "ALJ Türkiye" aracılığıyla Türkiye'ye giriş yaptı. Peki şirketin ülkemizde satacağı ilk otomobil hangisi olacak? Satışlar ne zaman başlıyor?

Bundan birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Çinli elektrikli otomobil devi BYD'nin Türkiye'ye geleceğinden bahsetmiştik. Yapılan resmî açıklamaya göre marka, Türkiye'ye ALJ Türkiye bünyesinde giriş yapacaktı. Lexus ile Toyota'nın da Türkiye distribütörü olan ALJ Türkiye, bu gelişmeden memnun olduğunu duyurmuştu.

Şimdiyse BYD'nin Türkiye'ye gelişi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, bugün Türkiye'de bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu etkinlik, BYD'nin Türkiye'nin girişini resmîleştirmiş oldu. Peki dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisinden biri olan BYD'nin Türkiye'de satacağı ilk otomobil hangisi olacak?

Karşınızda BYD'nin Türkiye'deki ilk otomobili Atto 3!

BYD Atto 3

WLTP standartlarına göre karma tüketimde 420 kilometreye kadar menzil sunan Atto 3, pek çok ülkede 150 kW gücündeki elektrik motorunu kullanıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7,3 saniyede tamamlayan C-SUV, yüzde 30'dan yüzde 80'e kadar 29 dakikada şarj olabiliyor. Kör nokta algılama, şerit takip, arka çapraz trafik uyarı ve otomatik fren gibi yeni nesil teknolojilerle donatılan otomobil, iç ve dış tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

BYD Atto 3 Türkiye'ye geliyor

BYD Atto 3'ün premium hissettiren bir tasarımı var. Bu bağlamda; 15.6 inç büyüklüğünde bir bilgi-eğlence ekranı (yatay ve dikey olarak konumlandırılabiliyor) ile donatılan otomobil, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip. Spotify gibi üçüncü taraf yazılımlara da destek veren bilgi-eğlence ekranı, kablosuz uzaktan güncelleme özelliğine de sahip. Nispeten küçük bir dijital gösterge ekranına sahip olan BYD Atto 3, ambiyans aydınlatma, koltuk ısıtma, kablosuz şarj pedi ve panoramik açılır tavan gibi tasarım detayları da sunuyor. Ayrıca bu otomobilde anahtar yerine NFC destekli dijital anahtar desteği mevcut.

BYD Atto 3 satışları ne zaman başlayacak?

BYD Atto 3'ün Türkiye fiyatına ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak bu araçla ilgili diğer satış detaylarını biliyoruz. BYD Atto 3, kasım ayı itibarıyla ülkemizdeki tüketicilerle buluşacak. Ayrıca BYD, 2024'te Türkiye'nin yüzde 82'sini kapsayan bir bayi ağı kuracak. Dijital bayilik sistemi de BYD'nin sunacağı hizmetler arasında yer alacak. 8 yıl veya 200 bin kilometre batarya garantisi sağlayacak şirket, tüketiciyi memnun etmeyi başaracak gibi görünüyor.

BYD Türkiye'ye gelmekten, ALJ ise markayı Türkiye'ye getirmiş olmaktan memnun!

BYD Atto 3 tasarım

Konuyla ilgili geçmişte yapılan açıklamalara baktığımızda, tarafların bu gelişmeden memnun olduklarını görmüştük. BYD Avrupa Genel Müdürü Michael Shu, "Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz." derken, ALJ Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise "BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz." ifadelerini kullanmıştı.

BYD'nin diğer modelleri

BYD Tang

*BYD Tang EV isimli SUV.

Daha çok elektrikli otomobil markası olarak bilinen şirket, sedan ve SUV üretimi yapıyor. Bu bağlamda; Tang EV, Atto 3 EV ve Han EV isimli modeller, şirketin ön plana çıkan araçları arasında yer alıyorlar. Ancak yaptığımız kontrollerde, BYD'nin her ülkede her otomobili satmadığını görüyoruz. Örneğin ABD için açılan internet sitesinde sadece elektrikli sedan Han EV bulunurken, Avrupa ülkeleri için açılan sitesinde HAN EV'ye ek olarak Atto 3 EV ve Tang EV de bizleri karşılıyor...

BYD Türkiye'ye geliyor

*BYD Han EV isimli elektrikli sedan.

Ancak BYD'nin önemli bir dezavantajı olacak: İlave gümrük vergisi...

BYD otomobil satın alma hayali kuruyorsanız, bu noktada bilmeniz gereken bir mesele var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan birkaç ay önce bir karar aldı ve Çin'den ithal edilecek otomobillere yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanmasına hükmetti. Hal böyle olunca BYD'nin Türkiye'ye getireceği otomobiller, rakiplerine kıyasla bir nebze yüksek olabilir. Tabi şirket de bunun bilincinde. Nasıl bir fiyatlandırma politikası uygulanacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/cinli-byd-turkiye-distributorunu-secti-3569875-ekonomi
43
11
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
43
11
8
4
3