Eski Olmasına Rağmen Hâlâ Deliler Gibi Oynanan 10 Bilgisayar Oyunu

161
26
14
11
10
Eski Olmasına Rağmen Hâlâ Deliler Gibi Oynanan 10 Bilgisayar Oyunu
Günümüzün olağanüstü grafikler ve sürükleyici bir hikaye sunan oyunlarını her ne kadar sevsek de eski bilgisayar oyunlarının kalbimizdeki yeri de bir başka. Bu klasikleri oynadığınızda hissedeceğiniz nostaljinin yerini hiçbir şey tutamaz. Biz de sizlere en beğendiklerimizden birkaçını sunalım dedik.

Günümüzde bilgisayar oyunları grafikleri ve oynanış deneyimi açısından çok gelişmiş durumda. Ancak çoğu oyuncuya en sevdiği oyunları sorsak çok eski oyunlardan birkaçını hemen söyleyecektir. Biz de hâlâ oynamayanlar veya nostalji yapmak isteyenler için bu oyunları tekrar gün yüzüne çıkarmak istedik. İşte çok eski olmasına rağmen hâlâ deliler gibi oynayabileceğiniz 10 bilgisayar oyunu:

1. StarCraft

Blizzard gerçek zamanlı strateji efsanesi StarCraft'ın grafiklerini yenilemeye karar verdiğinde oyunun herkes için ücretsiz olacağını da duyurmuştu. Blizzard, StarCraft'a gerekli yamaları yaparak oyunun eski yönlerini yeniledi ve bu sırada birçok bug'ı da temizledi.

Birçok modern oyunun stratejilerinden, temasından ve çoğu özelliğinden esin kaynağı StarCraft, gerçek zamanlı strateji türünün babalarından biri. Bu yüzden StarCraft'ı tekrar oynamak hâlâ ilk günkü kadar keyifli.

2. Quake

Quake tüm zamanların en iyi FPS oyunlarından birisi. Bunu söylemekten çekinmiyoruz çünkü id Software'in FPS türüne dönüşü oldukça önemli bir başarı getirdi. Quake bugün bile bir oyun için mükemmel seçenek.

Grunt'tan tutun dehşet saçan Shambler'a, oradan Shub-Niggurath Çukuru'nun derinliklerine her çeşit korkunç yaratıkla dolu dört dünyada ilerlemek için canla başla savaşıyorsunuz. Tüm bunlar Trent Reznor'un harika müziklerini saymadan bile yeterli, öyle değil mi?

3. Grim Fandango

Grim Fandango, LucasArts'ın geliştirdiği çağ açan bir macera oyunu. Grim Fandango, hem LucasArts için hem de o zamanın macera oyunları için büyük bir adımdı.

Grim Fandango'nun kara film tarzında, Ölüler Günü'nden esinlenilmiş karakterleri belirli nesneler bulup bilmeceler çözerek sona ulaşmak için Yeraltı Dünyası'na doğru yolculuk yapmalıdırlar. Büyük bir kısmı önceden render'lanmış oldukça ilgi çekici 3D mekanlarla beraber Grim Fandango, oyun tarihinin en iyi müziklerinden birine sahip.

Bunlara rağmen Grim Fandango bir fiyaskoyla karşı karşıya kalmıştı. Satışları o kadar kötüydü ki LucasArts macera türünü bırakıp başka oyunlara yöneldi. Yine de bu kötü sonuca rağmen Grim Fandango tüm zamanların en iyi oyunlarından biri sayılabilir. 2018'de Double Fine Productions'tan geliştiriciler Grim Fandango Remastered'ı yayımladı. Bu sürüm yüksek çözünürlüklü karakterler, yeniden boyanmış sahneler, dinamik ışıklandırma ve birçok ince ayarla beraber geliyor.

4. System Shock 2

1999 oyun dünyası için çok önemli bir yıldı. Final Fantasy VIII, Silent Hill, Super Smash Bros, EverQues, Tony Hawk's Pro Skater, Unreal Tournament, Gran Turismo 2... Bu liste say say bitmez. Bu listeye bir de klasik rol yapma, korku ve hayatta kalma oyunu System Shock 2 de dahil.

System Shock 2 klasik korku filmi hikayesi gibi başlıyor: uzak bir yerden gizemli bir imdat çağrısı. Siz de burayı kontrol etmeye gönderiliyorsunuz. Dahasını söylemeyeceğiz. System Shock 2 harika bir hikaye, sürükleyici bir müzik ve sizi yerinizden hoplatacak birkaç sahne sunuyor.

5. Theme Hospital

Bullfrog şirketi, yönetim simülasyonu komedisinin ustalarındandı. Theme Hospital'ın şakaları bugün bile komikliğini koruyor. Oyunda bölgedeki diğer sağlık merkezleriyle yarışarak bir hastaneyi kontrol ediyorsunuz. İlgilenilmesi gereken hedefler, teftişler, acil durumlar, depremler ve hastalık salgınları var.

6. Baldur’s Gate II

Baldur's Gate II, RPG klasikleri için bir anıt olsa adı en tepede yazılacak oyunlardan birisi.

Baldur's Gate II'yi diğerlerinden ayıran özelliğiyse harika bir şekilde iç içe olan bölüm tasarımı. Oyunun dünyası hoş ve sizi Amn'in derinliklerini keşfetmeye itiyor. Baldur's Gate II hikayesine ve karakterinize yaklaşımıyla kendisini öne çıkarıyor.

7. OpenTTD

OpenTTD, Chris Sawyer'ın klasiği Transport Tycoon Deluxe'ün temel oynanışını alıyor ve üstüne koyarak geliştiriyor. Özel tren setleri, gelişmiş işaretler, kullanıcı tarafından oluşturulan binalar ve istasyonlar, sanayiye tam bakım ve dahası sizleri bekliyor.

Akşam kafa dinlemek için başladığınız oyun yüzünden sabahın beşinde, gözleriniz kan çanağına dönmüş bir şekilde yatağa sürünürseniz kendinizi suçlu hissetmeyin. Hepimiz o yollardan geçtik.

8. Fallout 2

Günümüz açık dünya RPG'si halini almadan önce Fallout piksellerden ibaret olan bir izometrik harikasıydı. Fallout 2 size istediğinizi yaptırıyor. Oyunu istediğiniz şekilde bitirebiliyorsunuz.

Fallout 2'nin derinliği muhteşem. Ancak hala oyunu oynamadıysanız hemen oynamaya başlayın. Devam oyunları hakkında fikriniz değişirse de bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

9. Half-Life

Çıkar çıkmaz ikincisi, umutsuzca da üçüncüsü beklenen Half-Life bütün oyun dünyası tarafından en iyi oyun olarak tanımlanıyordur herhalde. Dr. Gordon Freeman'ın hikayesi bu oyunda başlıyor. Oyunda Black Mesa tesisinden çözüm yolları arayarak yolunuzu bulmalı ve kurtulmaya çalışmalısınız.

Half-Life'ın grafikleri biraz eski moda kalsa da oynanışı hâlâ eksikleri kapatıyor. Çıkış zamanında Half-Life düzgün "bölümleri" olmayan ancak oyun boyunca akıcı bir şekilde ilerleyen inanılmaz bir deneyimdi.

10. Thief

Eski bilgisayar oyunları listemiz klasik birinci şahıs gizlilik oyunu Thief ile son buluyor. Gizlilik oyunları geriye bir dönüp baktığında Thief'i yaratılış noktası olarak görecektir. Yaratılış noktası olmasa da etrafta gizlice dolaşmayı iyi hissettiren çevre ve müziklere sahip ilk gizlilik oyunu olarak görebilirler. Her bölüm ve dövüşü atlatmak için gereken farklı yolları da eklediğimizde Thief hâlâ oynamaya değer olağanüstü oyunlardan birisi.

  • Not: Eğer buraya kadar okuduysanız, eski oyunların tadını yenilerde bulamamışsınız demektir. Merak etmeyin, yakında yeni listelerle daha fazla unutamadığımız oyunu hep birlikte tekrar hatırlayacağız.
161
26
14
11
10
Emoji İle Tepki Ver
161
26
14
11
10