IKEA, Ronaldo'nun Coca-Cola Hamlesini Zekice Bir Reklam Fikrine Dönüştürdü

89
9
4
1
0
Cristiano Ronaldo'nun Euro 2020'de yaptığı Coca-Cola şişesini kameranın görüş açısından çıkarması, IKEA'nın reklam malzemesi haline geldi. Bir şişe üreten şirket, bu şişede yalnızca su içilebildiğini açıkladı. Şirket, Instagram'dan yaptığı paylaşıma da Cristiano Ronaldo ve Euro2020'yi etiketledi.

Dünyanın en büyük mobilya perakendecilerinden IKEA, geçtiğimiz günlerde gündemin bir numaralı haline gelen Cristiano Ronaldo'nun Coca Cola şişesini ortadan kaldırmasını reklam malzemesi haline getirdi. Şeffaf bir yeniden kullanılabilir içecek şişesi tasarlayan şirket, bu şişeye Cristiano ismini verdi.

Açık konuşmak gerekirse IKEA'nın tasarladığı şişenin hiçbir numarası yok. Bu şişeyi özel kılan şey, IKEA'nın şişeyle ilgili yaptığı açıklama. Öyle ki şirket, bu şişenin yalnızca su içmeye özel olduğunu söylüyor. Piyasaya sürdüğü şişeyi Instagram hesabında da paylaşan IKEA, yaptığı bu paylaşıma Cristiano Ronaldo'yu etiketledi ve "#Euro2020" ibaresini de kullandı.

İşte IKEA'nın Cristiano isimli su şişesi

IKEA

IKEA, kapitalizmin kurallarını en iyi şekilde bilen ve oyunu kurallarına göre oynayan şirketlerden. Hatırlayanlarınız olacaktır; Apple'ın tasarımıyla çok konuşulan Mac Pro'sunu tanıtmasından sonra da bir peynir rendesi tasarlayan şirket, Apple ile dalga geçerken milyonlarca tüketiciye ulaşmayı başarmıştı. İşte Cristiano isimli şişe de tamamen gündeme gelme ve tüketiciye ulaşma amacıyla atılmış bir adım.

Bu arada, eğer IKEA ürünlerine aşinaysanız bu su şişesinin "Korken" olarak isimlendirilen şişeye çok benzediğini fark etmiş olabilirsiniz. Haliyle; Cristiano'nun fiyatının da bu ürüne yakın olabileceğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda ABD'de 1,99 dolara satın alınacak şişe, ülkemizde muhtemelen 15 TL'ye satın alınacak.

Cristiano IKEA

Kaynak : https://www.thedrum.com/news/2021/06/21/ad-the-day-ikea-bottles-ronaldo-s-anti-coca-cola-stance
89
9
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
89
9
4
1
0