15 Milyon Dolar Ödüllü Dota 2 Dünya Şampiyonası’nın Kazananı Belli Oldu

7
3
1
1
0
Dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularının karşılaştığı The International 2019, OG'nin zaferiyle sona erdi. Takım, toplamda 15.6 milyon dolarlık ödülün kazananı olurken oyuncularsa kişi başı 3.1 milyon dolar kazandı.

Oyun sektörüne olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Bu durumun farkında olan oyun yayıncılarıysa sahip oldukları oyunlara olan ilgiyi biraz daha artırmak için çeşitli organizasyonlar düzenliyorlar. Uluslararası şampiyonalar da bunlardan bir tanesi. Son dönemlerde özellikle Fornite ve PUBG gibi oyunların turnuvaları büyük ilgi gördü. Etkinlikler kapsamında çok ciddi paralar dağıtıldı.

Valve'ın klasikleşmiş oyunlarından olan Dota 2 için düzenlenen The International 2019 turnuvasında, dünyanın en iyi Dota 2 oyuncuları karşı karşıya geldi. Oyunseverler tarafından da büyük ilgi gören turnuvanın galibiyse "OG" oldu. Bu zaferle birlikte OG, üst üste iki kez dünya şampiyonu olmayı başaran ilk takım olarak tarihe geçti.

dota 2

Etkinlikler kapsamında OG, takım olarak 15.6 milyon dolarlık dev bir ödülün sahibi oldu. Buna göre OG takımının her oyuncusu, yaklaşık olarak 3.1 milyon dolar kazanmış olduğu. Kazanılan bu ödül, geçtiğimiz dönemlerde düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nın birincisine verilen ödülden bile 200 bin dolar fazla. Ayrıca Fortnite Dünya Kupası etkinliklerinde de 3 milyon dolarlık ödül verildiği düşünüldüğünde oyuncuların çok ciddi miktarlarda para kazandığını söyleyebiliriz.

Turnuvanın ikinci ismiyse Team Liquid oldu. Team Liquid takımı bu turnuvadan 4 milyon 458 bin dolar kazandı ve kişi başına kazanılan ödülse yaklaşık 900 bin dolar oldu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/25/dota-2-the-international-2019-win-sets-records/?guccounter=1
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0