Martı, İkinci Yatırım Turunda Bir Yatırım Daha Aldı

25
9
6
0
0
Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan elektrikli scooter girişimi Martı, yakın zamanda yeni bir yatırım turuna başlamıştı. Martı, Actera III fonundan yatırım aldı.

Martı adı verilen elektrikli scooter hizmeti, hem ulaşım kolaylığı hem de gerek taksilerle gerekirse idari yönetimlerle karşı karşıya gelmesi ile sık sık haberlere konu oluyordu. 30 Nisan 2021 de ABD merkezli kurulan Martı technologies INC şirketine devredilen Martı yeni bir yatırım aldı.

 2018 yılından bu yana Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)'nın da katılımcıları arasında yer aldıpı Actera III Adlı fon, 26 Mayıs 2021'de, martıya yatırım yapma amacıyla Perpetual Motion adıyla bir şirket kurmuştu. 14 Haziran'da resmi kaydı tamamlanan şirket Martı'ya yatırım yaptı.

Yatırım turuna ilgi büyük oldu

martı

Martı'nın yatırım turuna katılanlar arasında EBRD ve Actera'ya ek olarak Autotech Ventures, Beco Capital, Endeavor Catalyst ve Kevin P. Ryan da bulunuyordu. Yatırımın bedelinin ne kadar olduğuna ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

2020 yılının Temmuz ayında da 212 ve Wamda Capital Martı'ya 25 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Girişimin ikinci yatırtım turunu daha bir yıl bile tamamlanmadan kapatmış olması da dikkatleri çeken bir nokta oldu.

Yolculuğuna ilk olarak İstanbul Kadıköy'de başlayan Martı, gelen olumlu geri bildirimler sayesinde önce İstanbul'a ardından da başka illere yayılmıştı. Şirketin ilk başta 20 olan çalışan sayısı da 1000'in üzerine çıkmıştı.

Pandemi Martı'ya yaradı

martı

Özellikle devam eden pandemi nedeniyle toplu taşımayı tercih etmeyen vatandaşların tercih ettiği Martı, bu süreçte ciddi bir büyüme gösterdi. Elektrikli scooter hizmeti İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu, Sakarya ve Gaziantep gibi şehirlere de yayıldı. 

Elektrikli scooter pazarındaki tek aktör de Martı değil. Ankara merkezli paylaşımlı elektrikli scooter girişimi HOP! da bu dönemde dikkat çekti. HOP! daha önce Inveo Yatırım Holding'den yatırım almayı başarmıştı. 

Kaynak : https://webrazzi.com/2021/06/28/ebrd-actera-marti-yatirim
25
9
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
9
6
0
0