Eski Olmasına Rağmen Hala Deliler Gibi Oynanan 10 Bilgisayar Oyunu #2

135
66
18
16
10
Eski Olmasına Rağmen Hala Deliler Gibi Oynanan 10 Bilgisayar Oyunu #2
1958 yılında William Higinbotham'ın geliştirdiği ilk video oyunla başlayan serüven, günümüzde oldukça farklı oyunlarla devam ediyor. 61 yıllık video oyun tarihinde oynanışıyla, hikayesiyle ya da farklı detaylarıyla hafızamıza kazınmış birçok oyun bulunuyor. Gelin bu oyunları yad ettiğimiz köşemize ikinci bölümüyle devam edelim

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ve oyun odaklı donanımların üretiminin hız kazanmasıyla günümüzde dünyanın en büyük pazarlarından biri haline gelen video oyun pazarı, yakın tarihte birçok efsane oyuna ev sahipliği yaptı. Bu efsane oyunlar arasında eski olmasına rağmen hâlâ bırakamadığımız bazı oyunlar da mevcut.

Aktif oyuncu sayısıyla günümüzde bile en çok oynanan oyunlar arasına adını yazdırabilecek bu oyunların arasında Counter Strike 1.6, Metin2 gibi birçok oyun sayılabilir. Lafı daha fazla uzatmadan gelin eski olmasına rağmen hâlâ keyifle oynanan bilgisayar oyunlarını sizlerle paylaştığımız yazı dizimizin ikinci bölümündeki oyunlara birlikte göz atalım.

10. Diablo III:

Piyasaya sürülme tarihi: 2012

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve 1996 yılında ilk kez yayımlanan oyun, yıllar sürecek bir video oyun serisinin doğmasına sebep olmuştu. Yaklaşık 2,5 milyondan fazla satan serinin ilk oyunu, büyük beğeni toplamıştı. 2012'de  yayımlanan 3. oyunla tüm dünyada büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan oyunun resmi internet sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

9. Metin2:

Piyasaya sürülme tarihi: 2004

Çıktığı ilk günden beri belirli bir dönemin değil her dönemin oyuncularına hitap eden Metin2, çok oyunculu MMORPG oyunlarının en başarılı örneklerinden biriydi. Webzen tarafından geliştirilen ve Gameforge tarafından yayımlanan oyun, Kore'den başlayarak tüm dünyaya yayılmıştı. Ülkemizde ve diğer ülkelerde hâlâ birçok kişinin oynadığı oyunun internet sayfasına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

8. Portal:

Piyasaya sürülme tarihi: 2007

Listemizdeki bir diğer Valve oyunu olan Portal; bilim kurgu ve macera türündeki oyunları sevenlerin en çok oynadığı oyunlardan biri olmuştu. İlk olarak PC ve Xbox 360 için geliştirilen oyun daha sonra PlayStation 3'e de gelmiş ve dünya genelinde büyük bir oyuncu kitlesi yakalamıştı. Günümüzde hâlâ birçok kişi tarafından keyifle oynanan oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

7. Need for Speed: Underground 2:

Piyasaya sürülme tarihi: 2004

Electronic Arts'ın Underground serisinin devamı niteliğindeki ikinci oyun olan Need for Speed: Underground 2, o dönem yarış oyunları arasında en çok oynanan oyunlardan biri olmuştu. Sunduğu yarış ve araba çeşitliliğiyle keyifli bir oynanış sunan oyunun grafikleri, şimdi bakıldığında pek gerçekçi gelmese de o zaman tüm oyuncuları etkileyecek kadar iyi sayılıyordu. Need for Speed serisinin en iyi oyunlarından biri olan Underground 2'nin internet sayfasına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

6. Mount & Blade: Warband

Piyasaya sürülme tarihi: 2010

Türk oyun şirketi TaleWorlds tarafından 2008 yılında geliştirilmeye başlanan video oyun serisi Mount & Blade'in Warband versiyonu, Türkiye'de ve ABD'de eş zamanlı olarak satışa sunulmuş ve büyük bir oyuncu kitlesine hitap etmişti. Tek oyunculu ve çok oyunculu modlarıyla oyuncuların tercihlerine göre bir oyun deneyimi yaşayabilmelerini sağlayan Mount & Blade: Warband'in Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5. Age of Empires II

Piyasaya sürülme tarihi: 1999 

Ensemble Studios tarafından geliştirilen Age of Empires II: The Age of Kings, birçok oyuncuya göre tüm zamanların en iyi gerçek zamanlı strateji oyunu. Age of Empires serisinin ikinci oyunu olan Age of Empires II: The Age of Kings, Orta Çağ'ı konu alıyor ve oldukça keyifli bir oynanış sunuyordu. 2013 yılında bazı iyileştirmelerle tekrar piyasaya sürülen ve oldukça sağlam bir oyuncu kitlesine sahip oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4. Counter Strike 1.6

Piyasaya sürülme tarihi: 2000

Valve Corporation tarafından 2000 yılında ilk versiyonunun yayımlanmasıyla bir anda tüm dünyanın en çok oynanan oyunları arasına adını yazdıran Counter-Strike, 1.6 güncellemesiyle son hâline kavuşmuştu. Harita çeşitliliğiyle ve çok oyunculu olmasının getirdiği keyifle büyük başarı yakalayan oyun, Counter-Strike: Global Offensive çıkmasına rağmen hâlâ sağlam bir oyuncu kitlesine sahip.

3. Left 4 Dead 2:

Piyasaya sürülme tarihi: 2009

Valve Corporation'ın 2009 yılında piyasaya sürdüğü ve Left 4 Dead oyununun devamı niteliğindeki oyun Left 4 Dead 2, FPS oyunlarının en başarılı örneklerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Tek ve çok oyunculu modlarıyla oyunculara farklı bir oyun deneyimi sunan Left 4 Dead 2, oyunculardan alınan geri bildirimlerle %97 beğenilme oranına ulaşmıştı. Hâlâ birçok oyuncunun favori oyunu olan Left 4 Dead 2'nin Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2. Call of Duty 2:

Piyasaya sürülme tarihi: 2005

Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından dağıtılan serinin ikinci oyunu Call of Duty 2, 2. Dünya Savaşı'nı konu alan oyunların belki de en iyisi olarak karşımıza çıkmıştı. Piyasaya sürüldüğü dönemde sahip olduğu gerçekçi efektleri ve keyifli oynanışıyla öne çıkan oyunu oynayan oyunculardan alınan geri bildirimlere göre beğenilme oranı %96. Günümüzde bile sağlam bir oyuncu kitlesine sahip oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1. Grand Theft Auto: San Andreas

Piyasaya sürülme tarihi: 2004

Rockstar Games tarafından geliştirilen Grand Theft Auto serisinin en akılda kalan oyunlarından biri olan GTA: San Andreas, ana karakteri Carl Johnson'ın Los Santos'a geri dönüşüyle başlıyordu. Karakter geliştirme gibi daha önceki oyunlarda görülmeyen özelliklerin eklendiği oyun, temelde 1992 yılında Los Angeles'ta yaşanan olayları konu ediniyordu. Günümüzde hâlâ birçok oyuncunun vazgeçilmezi olan GTA: San Andreas'ın resmi internet sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Eski olmasına rağmen hâlâ keyifle oynanan oyunları sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Eski oyunlar hakkındaki ilk yazımızı hâlâ okumadıysanız yukarıdaki bağlantıdan o yazımıza da ulaşabilirsiniz. Siz de oynamakta olduğunuz eski oyunları bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Oyunlar hakkındaki paylaşımlarımıza önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın.

135
66
18
16
10
Emoji İle Tepki Ver
135
66
18
16
10