Fiat Chrysler, ABD'de 1 Milyona Yakın Aracı Geri Toplayacak

6
2
1
1
0
Fiat Chrysler, EPA'dan (ABD Çevre Koruma Ajansı) yapılan açıklamalara göre emisyon standartlarını karşılayamayan 862.520 aracını geri çağıracak.

Fiat Chrysler; geri çağırmanın 2011-2014 arası Chrysler 200 ve Dodge Avenger, 2011-2012 model Dodge Caliber ve 2011-2016 arası Dodge Journey araçlarını kapsadığını açıkladı.

Dev üreticinin aldığı bu karar, daha önce bazı üreticilerin de başını yakan emisyon standartları çerçevesinde alındı. Bu tür geri çağırma talepleri, NHTSA (Amerikan Ulusal Trafik Güvenlik Kurulu) yerine EPA’dan (ABD Çevre Koruma Ajansı) geliyor. Otomobil üreticileri tarafından EPA'ya sunulan testlerin sonuçları standartları karşılamıyorsa, geri çağırma süreci başlatılabiliyor.

Sürücü ve yolcuların güvenliğine doğrudan bir etkisi olmayan bu eksiklik için EPA'nın herhangi bir para cezası uygulamadığını belirtmemizde fayda var. Fiat Chrysler sözcüsü, yaptığı açıklamada kullanımda olan araçlarda yapılan bir dizi rutin test sonucu geri çağırma işleminin yapıldığını bildirdi.

Fiat Chrysler teknisyenleri, bu sorundan etkilenen araçlardaki katalizörleri değiştirecek. Şirket, eski katalizörleri de mümkün olduğu kadar geri dönüştürecek.

Şirket sözcüsü; etkilenen araçların sahiplerine geçen ay bildirimde bulunmaya başlandığını, bu nedenle araç sahiplerinin geri çağırma ile ilgili e-postalara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Daha önce birçok şirkette olduğu gibi geri çağırma onarımları ücretsiz yapılacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/fiat-chrysler-emissions-recall-epa/
6
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
0