Google Pixel 4'ün DxOMark Ses Sonuçları Belli Oldu

15
3
2
1
0
Akıllı telefonların kameralarını incelemesiyle bilinen DxOMark, Google’ın son amiral gemisi akıllı telefonu Pixel 4’ün ses donanımlarını ve kalitesini inceledi. Cihaz, ortalamada 68 puan almayı başardı.

Google’ın amiral gemisi akıllı telefonu Pixel 4, kamera ve ses incelemeleriyle bilinen DxOMark tarafından değerlendirildi. Yani değerlendirme sırasında Pixel 4’ün arka kamerası, ön kamerası ve ses donanımları incelendi.

Daha çok kamera incelemeleriyle bilinen DxOMark, ses testlerine görece daha yeni başladı. Kontrollü laboratuvar ortamında test edilen cihazlara herhangi bir ek donanım ya da ek yazılım kurulmuyor.

DxOMark sonuçları

Pixel 4, DxOMark

DxOMark’a göre Google Pixel 4 cihazıyla yeterli bir performans sergilemeyi başardı. Site ayrıca “bu kadar küçük bir cihaz için oldukça etkileyici bir bass” ifadelerini kulandı. Ancak Pixel 4, aynı amiral gemisi akıllı telefonlar kategorisindeki diğer telefonlarla kıyaslanınca bass kısmında biraz eksik kaldı. Pixel 4, kayıttan oynatma (playback) kategorisinde 70 puan almayı başardı.

Kayıt tarafında bakıldığındaysa Pixel 4, 63 puan aldı. Google’ın amiral gemisi, tınılı ses kaydında oldukça iyi bir performans sergiledi. Eş fazlı kayıt seviyelerinin yanı sıra gürültülü ses kayıtlarında da herhangi bir bozulma yaşanmadı. Cihaz, video kaydında da benzer bir performans sergilemeyi başardı.

Değerlendirmenin olumsuz tarafına bakıldığında Pixel 4’ün, fark edilebilir yapılarla yankılı ses kayıt ettiği görüldü. Cihaz, bazı durumlarda doğal olmayan arka plan gürültüleri ve yapılar ekledi. Cihaz toplamda 68 puan almayı başardı ki bu, DxOMark ortalamasının üstüne yerleşmesini sağlıyor. Cihazın değerlendirmesiyle ilgili daha detaylı bilgiyi DxOMark’ın kendi sitesinden bulabilirsiniz.

Peki, siz Google’ın son amiral gemisi akıllı telefonu Pixel 4’ün ses puanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir amiral gemisi için yeterli mi? Fikirlerinizi, yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/14/google-pixel-4-audio-review-dxomark/
15
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
0