Google Stadia Kullanıcıları, Isınmalardan Şikayetçi

21
13
9
6
5
Google’ın internet üzerinden her türlü oyunu oynamayı sağlaması beklenen hizmeti Stadia, beklentileri karşılamayı pek başaramadı. Mobil veriyi su gibi içtiği için eleştirilen uygulama, şimdi de aşırı ısınma sorunuyla gündeme geldi.

Google Stadia, teknoloji devinin gittikçe büyüyen ve durulacak gibi görülmeyen oyun pazarında kendine pay almak için yaptığı bir hamleydi. Stadia sistemi oldukça basit bir temele dayanıyordu: elinizdeki aygıtlarla istediğiniz oyunu bulut üzerinden oynayabiliyorsunuz. 

İlk aşamada çeşitli zorluklarla karşılaşan ve özellikle veri tüketimi ile dikkat çeken Stadia, şimdi de aşırı ısınan Chromecast'lar ile gündeme geldi. Bazı kullanıcılar, Chromecast cihazlarının fazla ısındığından ve oyunların yarıda kaldığından şikayet etti. Özellikle Destiny 2 gibi oyunlarda cihaz “aşırı ısınıyor”. 

Sorun ilk olarak bir kullanıcının, Reddit’deki Google Stadia subredditinde aşırı ısınma şikayetini belirtmesiyle başladı. Diğer kullanıcılar da peş peşe benzer bir sorunla kendilerinin de karşılaştığını açıkladı. Google ise Chromecast Ultra’ların böyle bir sorun yaşamadığını söyledi. 

Chromecastlarda aşırı ısınma sorunu ortaya çıktı

Stadia subredditinde bir gönderi paylaşan armedeon7479 adlı kullanıcı, “Destiny 2’de bir dövüşün ortasındayken Chromecast öldü ve ağ bağlantısı kayboldu. Fişini çekmeye gittim, cihaz aşırı sıcaktı. Başka kimse (Stadia) Founder’s Edition ile gelen Chromecast Ultra’larda aşırı ısınma sorunu yaşadı mı? Bu konuda başka gönderi görmedim” ifadesini kullandı. 

Stadia daha satışa çıkmadan önce bile aşırı ısınma konusu toplulukların gündemindeydi. Bazı kullanıcılar, oyunları yayınlama işinin, özellikle de 4K çözünürlükte oynamaya çalışıyorsanız Chromecast’a çok büyük yük bindireceğini söylüyordu. Gelen yorumlara göre bazı oyuncular aşırı ısınmanın performansı etkilediğini belirlerken bazı oyuncular da uzun süre oyun oynadıklarında aşırı ısınma nedeniyle kopma yaşadıklarını belirtti. 

Google: Chromecast Ultra ısınma sorunu yaşamaz

google chromecast

Google ise bahsi geçen sorunun Chromecast Ultra’da görülmediğini söyledi. Firmadan yapılan açıklamada, cihazın tasarımından dolayı dokunulduğunda sıcak bir his vermesinin çalıştığının göstergesi olduğunu ancak aşırı ısınmadan kaynaklı kapanma durumu tespit edilmediğini söyledi. Yine de kullanıcı yorumları gelmeye devam ediyor.

“Buna dikkatmizi çektiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bir cihazdaki herhangi bir ısınmanın sıkıntılı olabileceğini biliyoruz ancak Chromecast Ultra ile ilgili bir termal aşırı ısınma sorunu olmadığını doğrulayabiliyoruz.” şeklinde başlayan bir gönderi paylaşan Google topluluk yöneticisi, “Normal kullanımda (mesela YouTube’dan kedi videosu izlerken) cihazın üst kısmı dokunmak için biraz sıcak olabilir, ancak cihaz bu şekilde çalışmak üzere tasarlandı. Ekip donanım, yazılım ve oyunlar üzerinde oldukça geniş testler yaptı -bunlara uzun Stadia oyun ve video oturumları da dahil- ve hiçbir aşırı ısınmadan kapanma sorunu yaşamadı.” ifadelerini kullandı. 

Google, konuyla ilgili olarak henüz herhangi bir sosyal medya platformundan açıklama yapmadı. Founder’s Edition için kodunu henüz alamayan müşterilere verdiği cevap dışında firmanın yeni bir açıklaması bulunmuyor. 

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/11/23/google-stadia-chromecasts-overheating/
21
13
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
21
13
9
6
5