Otomotiv Sektöründe Çip Krizi Büyüyor, Yerli Otomobilin Banttan İneceği İlk Tarih Açıklandı: İşte Haftanın En Önemli Gelişmeleri

1
1
0
0
0
Webtekno ekibi olarak sizleri sürekli önemli gelişmelerden haberdar etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta boyunca gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz bazı haberleri tekrar hatırlatmak istedik.

Sürekli değişip gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni gelişmelere şahit oluyor, bu haberleri detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftada da teknoloji dünyasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de bu içeriğimizde hem teknoloji dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerini hem de teknolojiyle ilgili dikkat çekici içerikleri sizler için bir araya getirdik. Gelin, tüm bu haberlere daha yakından göz atalım.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

NVIDIA'dan GeForce NOW Global Fiyatlarına Dev Zam [Türkiye Fiyatının Neden Yüksek Olduğu Anlaşıldı]

GeForce NOW

Son dönemlerde bulut oyun sistemi GeForce NOW'ın Türkiye fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen NVIDIA, hizmetin global fiyatlarına zam yaptı. Yapılan zammın ardından önceden aylık 4,99 dolar olan GeForce NOW ücreti, tam yüzde 100'lük bir artışla 9,99 dolara çıktı. NVIDIA'nın global fiyatlarında değişikliğe gitmesiyle hizmetin ülkemizde neden görece yüksek fiyatla duyurulduğu da anlaşılmış oldu.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İtiraz Kabul Edilmedi: Google, Kullanıcıları Gizli Sekmede Takip Ettiği İçin Yargılanacak

Google gizli sekme

Arama devi Google, kullanıcılarını gizli sekmede de izlemeyi sürdürdüğü için geçtiğimiz yaz aylarında bir dava ile karşı karşıya kalmıştı. O günlerde davaya itiraz eden ve düşmesini isteyen Google'ın isteği kabul edilmedi. Şirket, kullanıcılarını gizli sekmede de takip ettiği için yargılanacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden Ayrıldı

İstanbul Sözleşmesi

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Türkiye'nin sözleşmeyi feshetmesi, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

NASA, Perseverance'ın Mars'ta Hareket Ederken Çıkardığı Korkutucu Sesleri Paylaştı [Video]

NASA, geçtiğimiz haftalarda Mars'a ulaşan ve gezegenin keşfedilmesini sağlayacak Perseverance isimli uzay aracının gönderdiği yeni ses kayıtlarını paylaştı. 7 Mart'ta gerçekleştirilen test sürüşünden alınan ses kaydı, uzay aracının Kızıl Gezegen'in engebeli zemininde hareket ederken çıkardığı korkutucu sesleri gözler önüne seriyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Otomotiv Sektöründe Kriz Büyüyor: Toyota, Honda ve Volvo da Üretimi Durdurduklarını Açıkladı

otomotiv

COVID-19 pandemisiyle birlikte patlak veren yarı iletken çip kıtlığı, otomotiv endüstrisini derinden etkilemeye devam ediyor. Küresel otomotiv devlerinden General Motors, Ford Motor, Nissan Motor ve Türkiye'den Oyak Renault ile TOFAŞ'ın ardından şimdi de Toyota, Honda ve Volvo, malzeme yetersizliği nedeniyle üretimi geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobilin Banttan İneceği İlk Tarihi Açıkladı

TOGG

Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam etmekte olan yerli otomobil projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerli otomobilin hazır olacağı tarihle iligli de konuşan Erdoğan, ilk aracın 2022 yılının sonlarında banttan ineceğini açıkladı. Erdoğan, Türkiye'nin gelecekte dünyanın sayılı batarya üreticilerinden bir tanesi olmasını istediğini de sözlerine ekledi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0