Half-Life: Alyx'in PC Yeniletecek Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı

72
19
12
7
3
Valve, geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni oyunu Half-Life: Alyx'in minimum sistem gereksinimlerini açıkladı. VR desteğine sahip olan oyun, pek çok oyunsevere sistem yeniletecekmiş gibi görünüyor.

Oyun sektörünün önemli isimlerinden Valve, geçtiğimiz günlerde uzunca bir zamandır beklenen yeni Half Life oyununu duyurdu. "Half-Life: Alyx" olarak isimlendirilen bu oyun, hayatımızda bir süredir var olan sanal gerçeklik desteğine sahip ve bu bağlamda oyun sektörü için büyük bir önem arz ediyor. Valve şimdiyse, yeni oyununun sistem gereksinimlerini açıkladı.

Aslına bakacak olursak bu oyunun yüksek sistem gereksinimleri gerektireceği herkes tarafından bilinen bir gerçekti. Çünkü oyun VR destekli ve dolayısıyla da bu teknolojiyi kaldırabilecek bir sistemin olması gerektiği su götürmez bir gerçek. Fakat Valve tarafından yapılan açıklamalara göre oyunun minimum sistem gereksinimleri de beklenenden yüksek. Görünen o ki oyunseverler, yeni Half-Life oyunu için sistemlerinde güncelleme yapmak zorunda kalacaklar.

Half Life Alyx

Valve'ın açıkladığı minimum sistem gereksinimleri; işlemcinin en az Intel Core i5-7500 veya Ryzen 5 1600 olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca oyunu grafiklerini minimum ayarlarda oynatabilmeniz için de NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD RX 580 modellerinden bir tanesine sahip olmanız gerekiyor. Tüm bunlara ek olarak 12 GB RAM ve Windows 10 işletim sistemi de Valve tarafından belirtilmiş durumda.

Yeni Half-Life oyunu, Half-Life 1 ile Half-Life 2'nin arasındaki bir zaman diliminde ve olay örgüsünde geçecek. Oyunseverler, Half-Life: Alyx'te de bir uzaylı ırkına karşı gelmek durumunda kalacaklar. Hayatta kalmanın tek kural olduğu bu oyunda, oyunseverlere çok iyi bir VR deneyimi yaşatılacakmış gibi görünüyor. Ancak oyunseverlerin, yeni Half-Life oyunuyla tanışabilmeleri için bir süre daha beklemeleri gerekecek.

Half-Life: Alyx, bir süredir Steam'de listeleniyor. Valve, oyunun normal fiyatının 92 TL olacağını ancak ön sipariş kapsamında indirimle 82.80 TL karşılığında sunuyor. Mart 2020'de piyasaya sürülecek oyun, oyunseverler tarafından heyecanla bekleniyor olsa da oyunseverlerin, yeni Half-Life oyununda tam olarak neyle karşılaşacakları henüz bilinmiyor.

Half-Life: Alyx minimum sistem gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5-7500 veya Ryzen 5 1600
  • RAM: 12 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD RX 580
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Kaynak : https://wccftech.com/half-life-alyx-minimum-pc-requirements/
72
19
12
7
3
Emoji İle Tepki Ver
72
19
12
7
3