'Home' Tuşu Kaldırılan Apple Modellerinde Siri Nasıl Kullanılır?

15
13
6
3
2
Akıllı telefonlarda yapılan tasarımsal değişiklikler, cihazın işletim sisteminde var olan yazılımların da büyük ölçüde değişmesine sebep oluyor. Apple'ın sesli asistanı Siri de tasarım değişikliğinden nasibini alan yazılımlardan birisi. Peki Apple'ın yeni akıllı telefon tasarımında Siri nasıl aktif hâle getirilir?

Apple ekosisteminin vazgeçilmez sesli asistanı Siri, akıllı telefonunuzla gerçekleştirebileceğiniz birçok işlemi cihazın ekranında dahi dokunmadan halletmenize olanak tanıyor.

Silikon Vadisi devi şirketin tüm işletim sistemlerinin içerisinde bulunan sesli asistan Siri'nin Türkçe diline hâkim olması ise ülkemizdeki kullanıcıların bu asistandan en yüksek verimlilikle yararlanmasına olanak tanıyor. Peki Siri, Apple'ın ana menü tuşuna sahip olmayan yeni nesil akıllı telefonlarında nasıl kullanılır?

İlk adım olarak Siri'nin aktif olduğundan emin olun:

apple ios ayarlar uygulama

  • Ayarlar uygulamasında Siri ve Arama sekmesine gidin.

apple siri

  • Açılan pencerenin en üstünden bulunan "Hey Siri"yi Dinle seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Aktif değil ise sağ tarafta bulunan butonu yine sağ tarafa sürükleyerek bunu aktif edin.
  • iPhone X ve sonrası cihazınızın güç tuşu ile Siri'yi kullanabilmek için Siri İçin Yan Düğme seçeneğinin aktif olması gerekiyor.
  • Cihazınızın ekranı kilitli durumda iken Siri'nin kullanılabilir olmasını istiyorsanız Kilitliyken Siri'ye İzin Ver seçeneğini aktif hâle getirmenizde de fayda var.

iPhone X ve sonraki modellerde yan düğme ile Siri'yi kullanma:

apple iphone siri

iPhone X'ten önceki iPhone modellerinde yan düğmeye basılı tutmak, cihazı kapatmamız için gereken sürgülü butonun ekranda belirmesini, ana ekran düğmesine basılı tutmak ise Siri'nin etkinleştirilmesini sağlıyordu.

Apple'ın yaptığı ana ekran düğmesini kaldırma hamlesi ise bunu tamamen değiştirdi. Siri'nin uyanması için artık tek yapmanız gereken cihazınızın sağ tarafında bulunan yan düğmeye bir saniye veya daha uzun basılı tutmak.

apple siri

Siri yan düğmeye geldi. Peki iPhone'u nasıl kapatıyoruz?

Yan düğmeye uzun basıldığında ekranda  beliren kapatma butonunun yerini Siri aldı. Peki iPhone X ve sonraki model iPhone'lar nasıl kapatılıyor?

Bu iPhone'ları kapatmak için yapmanız gereken işlem oldukça basit. Yan Düğme ile aynı anda Ses Yükseltme/Azaltma tuşlarından birisine basılı tutmanız, cihazı kapatmanızı sağlayacak sürgülü kapat butonunun ekranınızda belirmesini sağlayacak.

Bu yöntem ile Siri'yi hazır hâle getirebileceğiniz gibi bunu cihaza dokunmadan da gerçekleştirebilirsiniz. Siri'yi ses komutu ile aktif hâle getirmek için cihazınızın bulunduğu ortam içerisinde "Hey Siri!" demeniz yeterli olacaktır.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-use-siri-on-iphone-xr-xs-x?utm_source=feedly&utm_medium=referral
15
13
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
15
13
6
3
2