Huawei'nin 5x Optik Yakınlaştırma Sunmak İçin Bulduğu Dahiyane Yöntem

65
10
6
5
2
Yeni bir inceleme videosu, Huawei'nin teleskop kamerayı cihaza başarılı bir şekilde yerleştirmek için nasıl dahiyane bir çözüm geliştirdiğini ortaya çıkardı.

Huawei, yeni amiral gemisi P30 Pro ile daha önce görülmemiş bir kamera teknolojisi sunmayı başardı. Rakipleri ile hemen hemen aynı boyutta olan cihazın arka kamerasında 5x optik, 10x hibrit ve 50x dijital yakınlaştırmayı mümkün kılan bir teleskop kamera bulunuyor. Peki Huawei, böylesine ince bir cihazın içine 50x yakınlaştırmayı mümkün kılan bir teleskop kamerayı nasıl sığdırabildi hiç düşündünüz mü?

JerryRigEverything, popüler her akıllı telefon gibi Huawei P30 Pro’yu da inceleme masasına aldı ve cihazın içini açarak Huawei’nin nasıl bir iç tasarım mimarisi izlediğini ortaya çıkardı. Cihazın bütününe baktığınızda P30 Pro’nun diğer tüm akıllı telefonlar gibi bir bataryaya, anakarta, kameralara ve diğer donanım parçalarına sahip olduğunu düşünebilirsiniz fakat 50x dijital yakınlaştırmayı mümkün kılan teleskop kamerada önemli bir detay bulunuyor.

Videonun 6. dakikasında görebileceğiniz gibi Huawei, 5x optik yakınlaştırma gibi büyük bir donanım gerektiren teknoloji için dahiyane bir çözüm geliştirmiş. Teleskop kamera modülü, diğer tüm kameraların aksine cihazın arkasında yatay pozisyonda duruyor. Kameranın arkadan gelen ışığı alabilmesi için ise ayna ile prizma ile ışığı kırma yöntemi kullanılıyor. Yeni cihazın arkasında görmüş olduğunuz periskop kamera aslında bir prizmadan ibaret.

5x optik yakınlaştırma gibi gelişmiş bir teknoloji, günümüz şartlarında oldukça büyük bir donanıma ihtiyaç duyuyor. Videoda da görebileceğiniz gibi Huawei, 5x optik yakınlaştırma özelliği sunabilmek için 3 katmanlı oldukça büyük bir kamera modülü kullanmış. Üstelik bu kamera modülü öylesine büyük ki diğer kameralar gibi cihaza dik olarak değil paralel olarak konumlandırılıyor. İleride 10x optik yakınlaştırma ya da daha üzeri bir özellik görmek için kamera modüllerinin küçülmesini beklemek zorunda kalabiliriz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/22/18511229/huawei-p30-periscope-lens-teardown-clever-zoom-camera
65
10
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
65
10
6
5
2