Huawei'nin Düştüğü Duruma Düşmek İstemeyen Samsung, Android Lisansını Yeniledi

90
21
14
5
5
Android ekosistemindeki yerini garanti altına almak isteyen Samsung, Android lisansını yeniledi.

Google, ABD hükümetinin Huawei’yi ticari kara listeye almasının ardından Çinli şirketin Android lisansını askıya aldı. Bu durum, Huawei’ye iki seçenek oluşturdu; yeni Huawei telefonlar ya yeni bir işletim sistemine sahip olacaklar ya da Google servislerinden arındırılmış bir Android AOSP ile çalışacaklar. Kısacası Huawei, her şartta Android ekosistemindeki rolünü değiştirmek zorunda kalacak.

Bununla birlikte Huawei’nin akıllı telefon sektöründeki en büyük rakibi olan Samsung, Huawei gibi Android ekosisteminin dışında kalmamak için tam teşekküllü bir Android işletim sistemi erişimi sağlayan MADA ya da diğer bir deyişle Android lisansını yeniledi. Samsung, Android lisansının yenilenme sebebinin iş birliği istikrarı olduğunu söyledi.

Koreli haber sitesi The Bell’e göre Samsung, Android lisansını geçtiğimiz Şubat ayında yeniledi. O günlerde önemsiz bir haber gibi görünen bu gelişme, Huawei’nin Android lisansını kaybetmesiyle birlikte çok daha önemli hale geldi. Zira Huawei, 2020 yılında Samsung’u geride bırakmayı planlıyordu.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/samsung-renews-android-license-because-nobody-wants-to-be-huawei-these-days-526152.shtml
90
21
14
5
5
Emoji İle Tepki Ver
90
21
14
5
5