İddia: EA, Ünlü Yayıncı Ninja’ya Apex Legends’i Tanıtması İçin 1 Milyon Dolar Ödedi

45
14
8
1
1
Apex Legends oyununun tanıtımı için hiçbir masraftan kaçınmayan Electronic Arts’ın, ünlü yayıncı Ninja’ya oyunu oynaması ve tanıtması için tam 1 milyon dolar ödediği konuşuluyor.

Electronic Arts, Apex Legends oyunuyla beraber Battle Royale piyasasına bomba gibi bir giriş yaptı ve oyun çok kısa sürede elit oyunların arasına yükseldi. Görünüşe bakılırsa EA bu başarıya ulaşmak için reklam bütçesine oldukça büyük bir pay ayırmış.

Kamuoyu üzerinde büyük etkisi bulunan influencerlardan olan yayıncı Ninja, Apex Legends oyununu oynayıp tanıtmıştı. Reuters’in çıkardığı influencer istatistiklerine göre EA, ünlü yayıncıya epey bir ödeme yapmış.

Reuters’e göre firma, Apex Legends hakkında tweet atması ve 13.6 milyon Twitch takipçisinin önünde oyunu oynaması karşılığında yayıncıya tam 1 milyon dolar ödeme yaptı. EA ile Ninja’nın anlaşmasının ne kadar sürelik olduğu bilinmiyor ancak yayıncı, oyun ilk çıktığında 12 gün boyunca Apex Legends oynamış ve sonra Fortnite’a geri dönmüştü.

Ninja’nın geçtiğimiz yıl elde ettiği kazanç yaklaşık 10 milyon dolardı. Aylık 800 bin dolardan fazla kazanan yayıncının dikkatini çekebilmek için böyle bir miktar ödenmesi de gerekiyordu.

Ninja’nın aldığı ödeme, EA tarafından yürütülen kombine bir hareketin de parçasıydı. Oyunun baş yapımcısı Drew McCoy, “Oyunlarla ilgileniyorsanız Apex’ten kaçamayacağınız bir gün yaratmayı istedik ve o gün, dünyanın her yerinde bu oluyormuş gibi hissetmenizi istedik.” Bu pazarlama stratejisi başarılı olmuş gibi görünüyor. Apex Legends, bir akşamda büyük ve bilinir bir oyun haline geldi.

Kaynak : https://www.destructoid.com/ea-reportedly-paid-ninja-1-million-to-promote-apex-legends-546281.phtml
45
14
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
14
8
1
1