IKEA, Mobilya Mağazasında Geçen Korku Oyununu Tehdit Etti: "Dava Ederiz"

53
16
3
1
1
IKEA, Mobilya Mağazasında Geçen Korku Oyununu Tehdit Etti: "Dava Ederiz"
Mobilya konusunda dünya devi olan Ikea, kendilerini ‘kısmen’ konu alan bir bağımsız yapım korku oyununu dava etmekle tehdit etti.

Bundan 1 ay önce duyurulan bir korku oyunu, dünyaca ünlü mobilya şirketi IKEA'nın radarına girdi ve davalık olma seviyesine geldi. Ne oldu da IKEA gibi dev bir şirket, küçük ve bağımsız yapım olan bir oyunu dava etmek istedi?

Cevabı aslında haberin manşetinden de görebilirsiniz. Gelin bu bağımsız yapım olan korku oyunu The Store is Closed’un videosuna, sloganına ve IKEA'nın neden bu aksiyonu aldığında hep beraber bir göz atalım.

IKEA: ‘The Store is Closed’ ismi markamızı zedeliyor

Oyunun ismi ‘The Store is Closed’, yani ‘Mağaza Kapalı’. Oyunun geçtiği mağazanın binası lacivert, mağazanın üzerindeki marka ismi de sarı ve hepsi büyük harf. Kısaca anlayacağınız üzere bir IKEA replikası.

1 ay önce videosu yayınlanan oyun şu anda Kickstarter üzerinde bir bağımsız yapım olarak geliştiriliyor. Ancak muhtemelen IKEA'nın bu hareketinden sonra oyunun geliştirilmesine son verilecek zira global çaptaki mobilya devi, oyunun isminin kendi markalarını zedelediklerini söylüyorlar ve bu şekilde geliştirilmeye devam edilirse dava edeceklerini belirtiyorlar.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/ikea-threatens-to-sue-the-maker-of-an-infinite-furniture-store-survival-game/
53
16
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
53
16
3
1
1