Teslim Edilen İlk Togg T10X'in Motorlu Taşıtlar Vergisi Belli Oldu [Video]

42
29
17
2
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg T10X'ini resmen teslim aldı. 34 EE 2071 plakalı otomobil, Anadolu rengindeydi. Erdoğan, teslimat sırasında bazı açıklamalar yaptı.

Bugün ülkemiz için oldukça önemli bir gün. Zira ilk kez 2019 yılında tanışma imkanı yakaladığımız yerli otomobil, bugün ilk sahibine teslim edildi. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (Togg) tarafından üretilen T10X'in ilk sahibi, tahmin edebileceğiniz üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen etkinlikte seri üretim ilk modeli resmen teslim aldı. 

Aracı teslim almadan önce açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı ilk meyvelerinden olan Togg'un ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Togg'u bugünden itibaren yollarda görmeye başlıyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg.' ifadelerini kullandı. 

Tercih ettiği renk Anadolu'ydu

Togg Anadolu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edilen T10X, Anadolu olarak anılan kırmızı renkliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın adına "34 EE 2071" plakasıyla tescillenen otomobile ait ruhsat ve anahtar, özel bir kutu içerisinde yeni sahiplerine teslim edildi. 

Teslim edilen ilk Togg'un MTV oranı da belli oldu

"34 EE 2071" plakasıyla tescillenen Togg'un Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranı, Ocak ve Temmuz'da iki taksit olmak üzere ödenecek. Otomobilin Temmuz'da ödenecek ilk taksidi 11 bin 590 TL. İkinci taksit Ocak ayıyla beraber ise aracın toplam MTV'si 23 bin 180 TL. 

Deneme sürüşü de yaptı

Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, teslim aldıkları yerli otomobille ufak bir test sürüşü de yaptılar. Araçtan indikten sonra yeniden açıklama yapan Cumhurbaşkanı, "Süratse sürat, konfor ise konfor ne ararsanız var" ifadelerini kullandı. 

"ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik, bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim aldık"

Konuyla ilgili Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin gururu, yerli ve millî markamız Togg’un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik, bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim aldık. Türkiye Yüzyılı’nın ilk meyvelerinden olan Togg, tüm milletimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Togg'un teslim anına dair görüntüler için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz:

42
29
17
2
2
Emoji İle Tepki Ver
42
29
17
2
2