iPhone 11 Pro'nun RAM Miktarı Bilinenden Düşük Çıktı: İşte Gerçek Değer

210
85
11
7
6
Birkaç gün önce ortaya çıkan ve hepimizi sevindiren yeni iPhone'ların RAM miktarı, anlaşılan o ki aslında öyle fazla falan değilmiş. Apple, kesenin ağzını falan açmamış. Yeni benchmarklar, iPhone 11 Pro'nun RAM değerinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Apple'ın iPhone tanıtımlarında batarya ve RAM kapasitelerini açıkça belirtmediği, bunun yerine "çok iyi performans, 18 saat pil ömrü" gibi kendi ölçüm sistemlerini kullandığı herkes tarafından biliniyor. Birkaç gün önce yaptığımız haberdeyse, yeni iPhone'ların batarya ve pil kapasitelerinin doğru değerleriyle ortaya çıktığını söylemiştik

Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Çin'de ön siparişe sunulan iPhone'lar, bize batarya ve RAM değerleri konusunda bilgiler veriyor. AnTuTu'nun Weibo sayfasında paylaşılan değerler beklediğimizden biraz farklı. Hatırlayacak olursak iPhone 11'in 4 GB; iPhone 11 Pro serisinin ise 6 GB RAM'e sahip olacağı biliniyordu. Görünen o ki, bu değerler de doğru değilmiş.

Tüm modellerin RAM kapasitesi 4 GB

iphone 11 benchmark

iPhone 11 ailesine yapılan AnTuTu benchmark testinde ortaya çıkan sonuçlar, telefonun oldukça performanslı olduğunu ortaya koyuyor. Fakat dikkat çeken bir detay var: Tüm telefonların RAM miktarı 4 GB. "Elindeki kesenin ağzını açmış" diyerek şaşırdığımız Apple, görünen o ki yine Apple'lığından vazgeçmemiş.

Her ne kadar iOS işletim sistemi RAM yönetimini Android'e göre nispeten iyi yapsa da RAM'in az olması demek daha az uygulamanın arkaplanda çalışabilir olması demek. RAM yönetimi nasıl olursa olsun, sonuçta elde daha az var.

Apple, yine bildiğimiz Apple

apple vs samsung

Android tarafına baktığımızda 12 GB RAM'in çok da nadir rastlanan bir özellik olmadığını görüyoruz. Apple'ın ise 1000 dolardan daha fazla istediği bir cihaza, hâlâ az RAM koyması biraz üzücü. 700 dolarlık iPhone 11 ile 1100 dolarlık iPhone 11 Pro Max'in birbirine çok da fazla üstünlüğü kalmamış oluyor. En azından bataryaların büyüdüğünden eminiz. Şimdilik.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/09/13/iphone-11-series-appears-on-antutu-showing-all-three-models-have-4gb-of-ram/
210
85
11
7
6
Emoji İle Tepki Ver
210
85
11
7
6