Justice League: Snyder Cut'ı Yayınlatmak İçin Sosyal Medyada Bot Basıldığı İddia Edildi (Hani Hayranlar İstiyordu?)

4
3
2
0
0
Warner Bros. tarafından yayımlanan raporlara göre Zack Snyder'in Justice League filmi için sosyal medyada yapılan paylaşımların %13'ü bot hesaplar tarafından yapıldı. Yani film için Warner Bros.'a yapılan baskı ateşi, bot hesaplar sayesinde yakıldı.

2017 yılındaki çıkışında patlayan Justice League, Zack Snyder’in yönetmen koltuğuna dönmesiyle 2021 yılında yayımlanan Jack Snyder’s Justice League ile olumlu eleştiriler toplamayı başardı. Fakat Jack Snyder her ne kadar sevilse de pek de masum değildi.

Snyder, 2020 yılında Justice League’in yeniden yapımında yapımcı olan Geoff Johns ve Jon Berg ile sorunlar yaşıyordu. Öyle ki Snyder, hem kendi, hem karısı hem de temsilcisiyle Warner Bros.’a baskı yaptı. Üstelik kendisinin daha önce yaptığı bir tehdit, bugün Warner Bros.’un yeni raporuyla yeniden gündeme geldi.

Warner Bros.'a olan Snyder Cut baskısı, bot hesaplarla körüklendi:

jack snyder

Konuyla ilgili çeşitli kaynaklara göre Jack Snyder, 26 Haziran 2020’de, Warner Bros.’un post prodüksiyon departmanındaki bir yöneticiye şu tehditte bulundu: “Geoff ve Jon adlarını benim yapımından çıkarmayı bilerek erteliyorlar. Şimdi onları sosyal medyada yok edeceğim.

Aslında bu tehdit öncesinde Snyder etrafında dönen bir toksik sosyal medya hareketi, 2018 yılından bu yana devam ediyordu. 2020 yılındaysa Warner Bros.’a Snyder Cut’ı yayınlaması konusundaki baskıların sosyal medyada daha da arttığı görüldü. Snyder’in kamera arkasındaki ‘filmi bitirmek için daha fazla para’ gibi talepleri de artarken, paralel bir şekilde Warner Bros’a olan baskı da artmıştı. Bu durum, pek çok kişinin de dikkatini çekmişti.

Rolling Stone tarafından ortaya çıkarılan yeni bilgilere göreyse Warner Bros.’un yayınladığı rapor, Snyder Cut hakkındaki paylaşımlarının en az %13’ünün sahte hesaplar tarafından yapıldığını ortaya koydu. Bu da yeni film için Warner Bros.’a yapılan baskının bot hesaplar aracılığıyla körüklendiğinin kanıtı oldu.

Üstelik bunun da ötesinde bot hesaplar, Snyder Cut’ın bu yıl Oscar ödülü kazanmasında da büyük bir rol üstlenmiş olabilirler. Hatta sosyal medya şirketi Graphika’ya göre Snyder Cut üzerinden Warner Bros.’a baskı, günümüzde bile bazı hesaplar tarafından sürdürülüyor.

Kaynak : https://www.rollingstone.com/tv-movies/tv-movie-features/justice-league-the-snyder-cut-bots-fans-1384231/
4
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
2
0
0