Kuzey İrlanda'daki Bir Evle Titanic Arasındaki İlginç Bağlantı

35
11
10
5
3
Titanic, şüphesiz ki tarihin en ünlü gemilerinden bir tanesi ve görünüşe göre popülerliğini de yitirecek gibi durmuyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzey İrlanda’da satışa çıkarılan bir evde, ünlü gemi Titanic’te kullanılan odunlardan kullanıldığı iddia edildi.

Kuzey İrlanda’da satışa çıkartılan bir evin dünyanın en ünlü gemilerinden Titanic ile arasında bağlantı olduğu keşfedildi. 1833 yılında inşa edilen, dört yatak odalı, Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast yakınlarındaki ev, geminin yapımında kullanılan odunlardan bünyesinde barındırıyor.

New York Post’ta yer alan habere göre evin sahibine, bölgedeki araba hurdalığında çalışan bir adam tarafından mutfağın pencere rafının, Kuzey Atlantik’te bir buzdağına çarpması sonucu 14 Nisan 1912’de batan ve 1.500’den fazla insanın hayatını kaybettiği Titanic’in yapımında kullanılan odunun kullanıldığı söylenmiş.

Evin değeri

Söylentilere göre keresteler, Titanic’in 1909 yılında üç yıl boyunca inşa edildiği Belfast’taki Harland & Wolff tersanesinden getirilmiş.

Ev, 548.891 dolara (3.12 milyon TL) satışa çıkarılmış ve oldukça dikkatli bir şekilde restore edilmiş. Ev ayrıca bir zamanlar posta ofisi olarak da kullanılmış. Evin satışa konulduğu sitede yer alan bilgilere göre evde yemek odası, oturma odası, antre, kiler ve yeni bağımsız bir misafir odası bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak evde çam zemin kaplama, meşe merdiven, gotik tarzda pencereler ve ayaklı küvet de yer alıyor.

Kaynak : https://www.foxnews.com/science/secret-titanic-northern-ireland-house
35
11
10
5
3
Emoji İle Tepki Ver
35
11
10
5
3