Mario'nun Kardeşi Luigi'nin, Super Mario 64'te Oynanabilir Bir Karakter Olarak Planlandığı Ortaya Çıktı

19
5
1
0
0
Yaşanan son Nintendo sızıntısından sonra Mario'nun kardeşi Luigi'nin, esasında Mario 64'te oynanabilir bir karakter olarak planlandığı ortaya çıktı. O yıllarda şirket, Luigi'nin oyunda yer almamasına sebep olarak "bellek sorunlarını" göstermişti.

Japonya merkezli video oyunu ve elektronik şirketi Nintendo'nun başı şu günlerde sızıntılarla dertte. Şirkete ait birçok ikonik oyunun kaynak kodunun sızdırılması, Japon firmanın yıllardır saklanan bazı sırlarını da ortaya çıkardı. Bu sırlardan birine göre şirket, yaklaşık 25 yıl önce piyasaya sürülen Super Mario 64 oyununda Mario'nun kendisi kadar popüler olmayan kardeşi Luigi'yi de oynanabilir bir karakter olarak eklemeyi planlıyordu.

Bilmeyenler için Super Mario 64, ilk olarak 1996 yılında Nintendo 64 cihazlar için piyasaya sürülmüştü. O yıllarda oyunun geliştiricileri, döneminin çokça sevilen karakterlerinden biri olan Luigi'yi çok oyunculu modda oynanabilir bir karakter olarak oyuna dahil etmeyi hedefliyordu ancak bazı problemler yüzünden bu fikir iptal edildi.

Shigeru Miyamoto, neden olarak bellek sorunlarını göstermişti:

Super Mario 64

Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox ve Wave Race gibi birçok ikonik oyunun yapımcısı olan Shigeru Miyamoto, 1996 yılında yaptığı bir açıklamada Luigi'nin "bellek sorunları" nedeniyle oyuna dahil edilmediğini söylemişti. İlerleyen yıllarda geliştirici ekip, karakteri bir mini oyuna dahil etmekten bahsetse de bu projeden de vazgeçilmişti.

Bu projenin iptaline sebep olaraksa "Çoğu kullanıcı muhtemelen N64'ünü ilk satın aldığında yalnızca bir oyun kumandasına sahip, bu nedenle yapmamaya karar verdik" ifadeleri kullanılmıştı.

Hayranlar, Luigi'yi yeniden oluşturdu:

Luigi

Tüm bunlara rağmen oyunun hayranları, sızdırılan kaynak kodlarından sonra Luigi'yi kendi yorumuyla yeniden oluşturmayı başardı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin her biri, sanki Super Mario 64'ten alınmış gibi duruyor. Bu noktada hemen yukarıdaki görselde ise Luigi'nin olası tamamlanmış halinin Super Mario 64'te nasıl görüneceğini görüyorsunuz.

Super Mario 64'te yer alması planlanan Luigi, Nintendo sızıntısının yalnızca küçük bir parçasını oluşturuyor. Aktarılan bilgilere göre yaşanan sızıntı kapsamında Super Mario 64'ün yanı sıra Mario Kart 64, Star Fox 64 ve The Legend of Zelda: Ocarina of Time gibi diğer klasik Nintendo oyunlarının da kaynak kodları ortaya çıktı.

Kaynak : https://hothardware.com/news/luigi-hiding-in-super-mario-64
19
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
1
0
0