NASA, İnsanlığın Ay'a Dönüşünün İlk Adımı Olacak Artemis I Görevi İçin "Fragman" Yayınladı [Video]

13
1
0
0
0
NASA, İnsanlığın Ay'a Dönüşünün İlk Adımı Olacak Artemis I Görevi İçin "Fragman" Yayınladı [Video]
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis 1 görevi için bugün bir video yayınladı. Fragmanda görevde kullanılacak Orion ve SLS uzay araçlarına yer verildi. Görev, Ay'a dönüş görevlerinin ilk adımı olacak.

Uzay teknolojileri günümüzde hızla gelişmeye devam ederken NASA, yakın zamanda insanlığı yeniden Ay’a döneceğini resmen duyurmuştu. Artemis görevleriyle başlayacak Ay’a dönüşün ilk adımı olacak Artemis I görevi, 29 Ağustos’ta başlayacak. NASA, heyecanla beklenen bu görev için bugün bir fragman tadında video yayınladı.

Artemis I görevi için hazırlanan video, görevde kullanılacak uzay araçlarına yer verdi. Animasyon olarak hazırlanan videoda yer alan uzay araçları, NASA’nın Orion uzay aracı ve Space Launch System (SYS) roketiydi. NASA’nın yayınladığı video şu şekildeydi:

Artemis I görevi videosu:

Artemis I görevi nedir?

Artemis Ay görevlerinin ilki olacak olan Artemis I, insansız bir görev olacak. Görevde Orion uzay aracı, bugüne kadar geliştirilen en güçlü roketlerden birisi olan SYS ile uzaya fırlatılacak. 4-6 haftayı kapsaması planlanan görev süresince Orion uzay aracı, Dünya’dan 450 bin kilometre uzağa gidecek. Orion, hiçbir uzay istasyonuna veya aracına kenetlenmeden kendi başına yolculuk yapacak ve her şey yolunda giderse Dünya’ya inecek.

Artemis görevleri kapsamında ilk insanlı görevin ise 2025 yılından önce gerçekleşememesi bekleniyor. Zira geçtiğimiz aylarda NASA, 2024 olarak belirlenen asıl hedef tarihi yeterli fon ayrılmaması nedeniyle 2025’e ertelemişti. Ajans, gelecekte en az 10 Ay inişi hedefliyor.

13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0